Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Néha egyetlen kép többet tud mondani ezer szónál.

Budapesten demonstráltak jelentős ukrán szervezetek. Az apropó nagyon szomorú, mint ahogy a helyszín választás sem véletlen.

A Duna-pari cipőknél gyültek össze a Mariupolban meggyilkoltak előtt tisztelegve és mint fogalmaztak:

Ma háromszáz pár kopott cipő jelent meg a bronzszobor mellett. Legalább 300 nő, gyermek és idős ember emlékére, akiket egy orosz légibomba ölt meg.

Egy tábla is feltűnt a cipők mellett, ami Orbán politikájának legnagyobb aljasságát mutatja be. Azt gondolom ennek belátásához nem kell túl sok magyarázat:

Miközben egész Európa azon gondolkodik, hogyan lehet az orosz energiafüggőséget lekűzdeni a Fidesz éppen azzal büszkélkedik, hogy a hosszú távú mintegy 10(!) éves gázszerződésnek köszönhetően az oroszokkal érték el, hogy alacsonyan tudják tartani a gáz árát.

Ingyen gáz azonban nincs! Itt az ár, amit fizetni kell érte.

Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége nem sokkal később közleményt adott ki a megemlékezéssel kapcsolatosan, ahol felhívták a figyelmet:

Képzeljék el, hogy majdnem 30 napig folyamatos ágyúzás és bombázás alatt állnak. Képzeld el, hogy a városban nincs fűtés. Nincs gyógyszer. Nincs víz. Nincs élelmiszer.

Képzeljék el, hogy a barátaik nem a temetőben vannak eltemetve, hanem egyszerűen az önök udvarában. Képzeljék el, hogy az oroszok a civil infrastruktúrát bombázzák: házakat, iskolákat, templomokat, egyetemeket.

Még egy óvóhelyet is, ahol az emberek megpróbálnak elbújni a halál elől

– írja a nagykövetség a Facebookon posztolt közleményben, majd a mariupoli színházat március 16-án ért orosz bombatámadást állítják párhuzamba a Magyarországon a második világháborúban történtekkel.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: