Orbán Viktor - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Volodimir Zelenszkij egy videóüzenetben bírálta nyilvánosan Orbán Viktor orosz-ukrán háborúval kapcsolatos politikáját, amiért a magyar miniszterelnök nem hajlandó beavatkozni a harcokba.

 

Az eset hatalmas vihart kavart, a Fidesz első embere pedig most a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában reagált a történtekre. Az interjúban Orbán elárulta, hogy véleménye szerint Zelenszkij beszéde azért lehetett ilyen hatásos, mert egy hivatásos színészről beszélünk, aki pontosan tudja, hogy, hogy kell bánni a kamerával.

“Az európai politika nagy része megrendezett jelenetekből áll, ebben nincs semmi rendkívüli, ettől még komolyan kell venni az ilyesmit. Én jogász vagyok, onnan jövök, én azzal a tudással élek amit a jog világában gyűjtöttem össze. Aki színész, az meg azzal a tudással él és abból dolgozik, amit színészként gyűjtött össze. Ebben sem látok semmi rendkívülit, sőt abban sem, hogy ilyen élesen beszél az elnök. Talán szokatlan, na de a háborúnál szokatlanabb nincs.

 

Én nem tartom az elnök viselkedését indokolatlannak. Azt is értem amit ő mond, mert az ő álláspontja egyszerű. Ukrajna háborúban áll. Hozzátok jelentkeztünk NATO tagnak, hozzátok jelentkeztünk Európai Uniós tagnak. Most miért nem segítetek? Miért nem jöttök ide? Miért nem harcoltok velünk? Miért nincs itt egy magyar katona sem, vagy egy amerikai, vagy egy lengyel? Miért hagyjátok, hogy a nyilvánvaló erőfölényét kihasználva Oroszország legyőzzön bennünket.

 

Az ukrán érdek az, hogy minél több országot belevonjon ebbe a háborúba” – magyarázta Orbán, aki emellett arra is kitért, hogy szerinte a NATO mostanra teljesen lemásolta a magyar álláspontot. Azaz nem küld katonát és nem küld fegyvereket az ukrajnai konfliktusba. Ha pedig tagállamok túlmennek ezen, akkor azt véleménye szerint saját felelősségre teszik.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: