Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ritka az olyan húsbavágóan öszinte dokumentumfilm, mint ami megjelent a 444.hu youtube csatornáján.

Az Öt lecke a valóság felszámolásáról című dokumentumfilm megmutatja a Fidesz valódi arcát, azaz azt hogyan számolták fel a valóságot és építették fel a saját virtuális valóságukat.

A film egy csapat fiatal újságíró elkötelezett küzdelmét követi nyomon Orbán Viktor propagandagépezetével szemben, amely mára már túlnőtt az országhatárokon. Ők azok a bennfentesek, akik vállalták a kockázatot és a rendszer ellen fordultak.

Az állami média központjából kiszivárgott felvételeken és dokumentumokban egy félelem és megaláztatás által összetartott világ tárul fel.

Az apparátus belső kommunikációjából egyértelműen kiderül: a miniszterelnök kabinetirodájából irányított közmédia cenzúrájára és tartalomgyártására a kommunista rezsim bukása óta nem volt példa.

A kormány jelenleg a hazai hírpiac 80%-át vonta az ellenőrzése alá. A nyilvánosság nagy részét elzárják a kritikus információktól, ezzel biztosítva a kormányzó Fidesz párt hatalmának megtartását.

Ezzel párhuzamosan a független újságírókat és médiumokat politikai aktivistának, hazaárulónak vagy külföldi ügynöknek állítja be az állami kommunikáció.

A megszólaló újságírók európai döntéshozókkal együtt reflektálnak arra a jelenségre, hogy a kormány a kohéziós EU-s források milliárdjait következetesen felépített oligarcha-gazdaságokba tereli, miközben az általuk felügyelt állami propaganda Brüsszel és az EU ellenségképére épít.

A dokumentumfilm nemzetközi szinten vizsgálja, hogy az Európai Unió tíz éve szemet huny a magyarországi demokrácia hanyatlása felett, és jelentős mértékben társfinanszírozza a Fideszes médiagépezet kiépítését.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: