Gyurcsány Ferenc a Parlamentben - Forrás: 168 óra Fotó: Kovács Tamás
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

2001. szeptember 11-e, az New York-i ikertornyok elleni terrortámadás után más lett Amerika, és egy kicsit más a világ.

Most Európa áll nagy változás előtt. A Covid elleni fellépés és most az Oroszország Ukrajna elleni háborújára adott válasz új fejezetet nyit Európa történelmében.

Ugye emlékeznek? A koronavírus kitörése után az európai országok közös vakcinabeszerzés mellett döntöttek. Az elszenvedett szociális, gazdasági nehézségek kezelésére közös pénzügyi alapot hoztak létre, közösen vettek fel hitelt és adtak tovább az EU tagországainak.

Az elmúlt hetekben a szomszédunkban folyó háború ellen is közösen lépnek fel az európai országok. Közösen nyújtanak politikai, katonai és humanitárius segítséget, közösen vezetnek be pénzügyi-, gazdasági szankciókat az agresszor ellen.

Közös döntéseket hoznak, hogy az Oroszország elleni szankciók ránk ható negatív következményeit hogyan kezeljük az esetleges gabonahiány kivédésétől az energia függetlenség megteremtéséig.

Tegnap az EU csúcson arról döntöttek, hogy az orosz gázimport kiváltására közösen fogunk máshonnan gázt vásárolni.

Hallják?

Közösen. Írom le sokadszor.

A handabandázó mitugrászoknak vége. Köztük a minden ellen harcoló, a mindentől bennünket megvédő Orbánnak is.

Mert persze lehet azt hazudni, hogy mi egyedül is narancssárgára festjük az eget, de aztán kiderül, még csak ecsetünk sincs.

Hogy világos legyen: minden fogadkozás ellenére jön Magyarországra új NATO kontingens, és szállítanak rajtunk is keresztül fegyvereket Ukrajnába.

Orbán eddig csak olyan dolgoktól védett meg bennünket, melyek úgy egy pillanatig se léteztek úgy, ahogy a kormányfő azt velünk elhitetni szerette volna.

Ezzel szemben itt kopog az ajtón a minden korábbinál egységesebb Európa. Igen, megyünk az Európai Egyesült Államok felé. Orbán meg ezzel együtt iratkozik ki a történelem fő áramából. Az egykori nagyhangú nemzetközi bajkeverőből lesajnált, jobb körökből kinézett lúzer lett.

Aki megszavaz mindent Brüsszelben. Mindent, ami elé kerül. Győzni már csak ott és akkor tud, ha nincs ellenfél, ha az általa megakadályozni igyekezett javaslatok nem is léteznek.
Don Quijotet legalább lehetett szeretni.

Bár szélmalmok ellen küzdött, szerelme, Dulcinea is kitalált kedves volt, de ártatlan, szerethető idealistaként küzdött jó ügyért, emelkedett eszményekért.

Na de mit lehet csinálni a mi Orbán Viktorunkkal?
Szeretni talán?
Gondolom, inkább leváltani.

Jövő vasárnap.
Aztán először rendet rakni utána, majd elfelejteni.

Rossz emlék se maradjon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: