Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök “ismét hazudott”, amikor sajtófőnökén keresztül az állította, hogy a közbenjárásukra Magyarországnak elkezdték folyósítani az uniós támogatásokat – számolt be az MTI.

Dobrev Klára, az ellenzéki párt EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján kijelentette, erről szó sincs, mert a kormány továbbra sem kap egyetlen fillért sem abból a sok ezer milliárd forintnyi EU-s támogatásból, ami a kohéziós alapokból, az operatív programokból, az újjáépítési alapból és az ahhoz kapcsolódó olcsó hitelből tevődik össze.

 

Az EU egy másik pénzösszeget szabadított fel, elsősorban azért, hogy az Ukrajnából elmenekült sok millió ember életét könnyebbé tegye; ezeket a pénzeket a menekültek ellátására, egészségügyi, oktatási szolgáltatásokra, illetve lakhatásra kell fordítani – mondta Dobrev Klára.

Szerinte az a pénz, amivel Orbán Viktor büszkélkedik, nincsen, mert a kormányfő levelét “csípőből visszadobta” az Európai Bizottság.

Az EP-képviselő hozzátette: ezeket a támogatásokat az Európai Unió azonnal folyósítani fogja, ha bekövetkezik a kormányváltás; az új kabinet határozott antikorrupciós intézkedéseket tesz, az ország csatlakozik az Európai Ügyészséghez és garantálja, hogy “többet ne lophassák el a magyarok pénzét”.

Forrás: ATV

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: