Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Magyarország szinte összes szavazókörében lesz ellenzi szavazat számláló, már megvan a 20 ezer szavazatszámláló az ellenzéki összefogásnak. 27 ezer jelentkezőből már 20 ezret be is osztottak. A maradék helyek kiosztása péntekig fejeződhet be.

A jelentkezési folyamat lezárult. Összesen 27 700 jelentkezőnk van, ebből van 20 000 beosztásunk. A beosztott szavazatszámlálók delegálása folyamatosan zajlik” – írta Ruskal-Klemm Csilla, a szavazatszámlálókat koordináló 20k22 szóvivője, a 444.hu megkeresésére.

A 444 kiemelte, hogy összesen 10 243 szavazókör lesz országosan, ezekbe minden országos listát állító párt vagy pártszövetség 2 szavazatszámlálót delegálhat. A 2018-as választásokon a Fidesz-KDNP 14 533 tagot delegált. S az Orbán-pártnak soha nem sikerült az összes szavazókörbe embert ültetnie pártszínekben.

Az összes ellenzéki párt együtt hiába küldött ennél kicsivel többet, mivel nem volt koordináció köztük, ezért minden harmadik szavazókörre csak egy ellenzéki szavazatszámláló jutott. Tízből egy szavazókörben pedig egyetlen ellenzéki szavazatszámláló sem volt.

A közel 28 ezer önkéntes nagyrészt nem kötődik pártokhoz, ugyanakkor azért a pártok delegálják őket, mert a törvényi szabályozás nem ad más lehetőséget.

Péntek délutánig kell befutnia az összes delegálásnak, ezért zárták le kedden a jelentkezést. A 20k22 felelős azért, hogy ez a folyamat zökkenőmentes legyen. A maximális 20 486 szavazatszámlálói helyből eddig 20 ezret osztottak be, a lap értesülései szerint.

Arra kell figyelniük, hogy tényleg menjenek el, tegyék le az esküt a számlálók. A maradék helyek kiosztása péntekig még megtörténhet, erről azonban még nem tudtak pontos adatokat közölni.

via: HírHugó


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: