Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Tóth Bertalan MSZP elnök közösségi oldalán tette közzé azt a tervet amire a Szocialisták szerint Orbán Viktor készül.

Durva megszórítócsomag jön!

Mit tartalmaz a Fidesz titkos megszorítási terve? – teszi fel a kérdést az MSZP elnöke.

Mert Varga Mihály pénzügyminiszter minapi nyilatkozatából és a körülményekből ez következik, hogy erre készül a Fidesz ha április 3-a után hatalmon maradnának.

A forint árfolyama harmatgyenge, az államháztartási hiány brutális volt február végén, a pénzromlás üteme gyorsul, a Magyar Nemzeti Bank szerint 10% is lehet az infláció mértéke idén, Orbán pedig visszament kuncsorogni az Európai Bizottsághoz az uniós támogatásokért.

Azokért a támogatásokért, amelyekkel kapcsolatban az Európai Bíróság kimondta, hogy megvonhatók, ha egy kormány nem tartja tiszteletben az uniós értékeket, leépíti a jogállamot és ellopja a fejlesztési pénzeket.

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz – és a Fidesz miatt Magyarország – bajban van.
A Fidesz-kormány által okozott baj kezeléséhez szükség lenne az uniós forrásokra.

A gond csak az, hogy az Unió nem akarja tovább fizetni tolvajok gazdagodását. Márpedig az Orbán-kormány elmúlt 12 évi tevékenysége éppen arról szólt, hogy az európai értékeket semmibe veszi, a jogállamot leépíti, az uniós pénzek jelentős részét pedig ellopja.

Magyarország tehát addig nem fog teljes egészében hozzáférni az uniós forrásokhoz, amíg nem kötelezi el magát az európai értékek tiszteletben tartása, a korrupció elleni küzdelem és a jogállami feltételeknek történő megfelelés mellett.

A Fidesz számára tehát marad a Varga Mihály által előrevetített költségvetési kiigazítás, amely azt jelenti, hogy a Fidesz titokban megszorításokra készül a választások után.

Ebben benne lehet, hogy visszavennék a 13. havi nyugdíjat, ránk szabadítanák a 700 forintos benzint, nem emelkedne a családi pótlék, elinflálódnának a munkabérek és a nyugdíjak, csökkenne a reálbér, brutálisan drágulnának az élelmiszerek, drasztikusan emelkednének a hitelek kamatai, elértéktelenednének az állami támogatások, tovább sarcolnák az önkormányzatokat, és – például az MVM-csoporttal – a maradék nemzeti vagyont is privatizálnák.

Mivel a Fidesz által tervezett megszorításokat nem hozták nyilvánosságra, a mai napon kérdésekkel fordultam a kormánytagokhoz, mert mindenkinek joga van tudni, hogy milyen megszorításokat tervez a Fidesz, ha hatalmon marad.

Magyarország érdeke, hogy a korrupt, gátlástalan és embertelen Fidesz-kormány bukjon, mert ők már nem képesek kezelni az általuk is előidézett gazdasági válságot.

Ezzel szemben az egységes ellenzék kormányra kerülve csatlakoztatni fogja hazánkat az Európai Ügyészséghez, helyreállítjuk a jogállamot, és lehívjuk a minden magyarra jutó 1,5 millió forintos uniós támogatást.

Így a Fidesz titkos megszorítási tervével szemben lesz pénz az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátórendszer megerősítésére, fejlesztésére, az alacsony fizetések és nyugdíjak felzárkóztatására, a lakhatási válság kezelésére.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: