Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor miniszterelnök a nyilvánosság kizárásával konzultált az ellenzéki pártok frakcióvezetőivel a március 24-25-i EU-csúcs előtt. Az Európai Tanács találkozóján Joe Biden amerikai elnök is jelen lesz.

Közös, átfogó sajtótájékoztatót tartottak ez ellenzéki pártok hétfőn délelőtt az Országgyűlés Európai Uniós Konzultációs Testülete után.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese ismertette, hogy két kérdést szeretett volna feltenni Orbán Viktor miniszterelnöknek, egyrészről kíváncsi volt, hogy miért tesznek úgy, mintha a befagyasztott uniós pénzekből tudnák megemelni a pedagógusok bérét, amikor ez nyilvánvalóan nem igaz;

illetve, miért állította a kormány a magyar közmédiát az orosz propaganda szolgálatába, miért terjesztik magyar közpénzből az orosz dezinformációkat?

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hangsúlyozta, hogy Orbán Viktornak ideje lenne nyilvánosság elé állnia és válaszokat adni az élelmiszeriparban és az építőiparban jelentkező brutális árdrágulás kapcsán.

Szabó szerint az elképesztő ütemben dráguló alapvető élelmiszerárak mellett a magyar családok megérdemelnék, hogy a kormány ne tétlenül nézze a rekord ütemű inflációt.

Gurmai Zita, az MSZP alelnöke a sajtótájékoztatón is megerősítette, hogy az egységes ellenzék elkötelezett Magyarország biztonsága, az ország fejlődése és az európai együttműködés mellett és ezt várnák el Orbán Viktortól is kormányzása utolsó heteiben.

Brenner Koloman, a Jobbik alelnöke szerint Orbán kétkulacsos külpolitikája megbukott, lejárt a Putyinnak való udvarlás ideje.

Ezért a hatpárti ellenzék kormányra kerülése esetén vissza fog térni az értékalapú külpolitikához és dolgozni fog a szoros európai szövetségesekkel a minél jobb kapcsolat kialakulásán.

Végezetül Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője hozzátette: ideje a fideszeseknek abbahagynia a hazugságra épülő kommunikációjukat, miszerint a Paks2 atomerőmű megépülése befolyásolja jelenleg a magyar energiaárakat, hiszen egy meg nem épült erőmű nem lehet hatással a mostani árakra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: