Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Már a választások előtt elkezdődhetett a trükközés. Azt eddig is sejtettük, hogy vannak gyanús ügyek de úgy néz ki az ellenzék most nyomon van. Ha mindez igaz, akkor ez a cselekedet erősen alkalmas a választások befolyásolására.

A helyszín Budapest 5. számú (Terézvárost és Erzsébetvárost magába foglaló) választókerület, ahol az ellenzék átvizsgékta a pártok által leadott ajánlási íveket.

A Fidesz és a kisebb pártok ajánlóíveit nézték át és hasonlították össze.

Az eredmény pedig meglepő volt: A Szanyi-féle ISZOMM és a kommunista Munkáspárt jelöltje 208 ajánlást gyüjtött össze, amiből 127 (!) ajánlás azonos volt a Fidesz jelöltjére leadott ajánlásokkal.

Ez önmagában nem csalás, előfordulhat, hogy a papíron távoli világnézet ellenére a szélsőbalos és a fideszes politikust is támogatja valaki. 56 esetben ugyanakkor különbözött az aláírás.

Megnézték a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom ajánlásait is. A jelölt 861 ajánlást adott le, de ezek közül csak 511 volt érvényes. Ebből azonban több aláíró is jelezte, hogy ők bizony nem írtak alá a Megoldás Mozgalomnak így 505 ajánlás maradt, ami sajnos alkalmas volt ahhoz, hogy szavazólapra kerüljön a MEMO jelöltje.

Oláh Lajos DK-s jelölt szerint 11 olyan név van, ami a Fidesz, a Thürmer-Szanyi-féle jelölt és Gattyánék listáján is szerepel, de három eltérő aláírással.

A harmadik párt, aminek az ajánlóíveit csekkolták, a Gődény-féle Normális Élet Pártja. Ezeken több elhunyt adata is szerepel,

van, aki 120 éve született.

Vannak a leadott ívek között olyanok, amiket a NÉP-esek maguk húztak át. Ezeken ABC-sorrendben szerepelnek a nevek, ami elég életszerűtlen utcai aláírásgyűjtésnél. 20 esetben találtak olyan nevet, ami másik jelölt ívén is szerepel, de az aláírás más.

Itt annyi a furcsaság, hogy az már a Választási Bizottságnak is sok volt, és feljelentést is tett. Ezeket az íveket is vizsgálja a rendőrség.

444.hu nyomán


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: