Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei 2022. március 16-án este a zuglói Várna utcában tetten értek és elfogtak egy férfit, aki betörte egy parkoló autó hátsó ablakát és értékek után kezdett kutatni az utastérben.

A nyomozók hamar rájöttek, hogy a 48 éves férfinek nem ez volt a legsúlyosabb ügye –  a vizsgálat két hozzá köthető tűzesethez is elvezetett.

Aznap hajnalban a Francia úton tüzet okozott egy lakókocsiban, melynek résnyire nyitott ablakán egy égő papírdarabot dobott be. Az eset során nem sérült meg senki, de​ 3 millió forintos kár keletkezett.

A megalapozott gyanú szerint R. Sándor 2022. február 9-én éjjel Budapest XIV. kerületében, az Ajtósi Dürer soron három parkoló kismotort és egy lakókocsit gyújtott fel szándékosan, amiről a tűz egy másik autóra is áterjedt – ezúttal közel 2 millió forintos kárt okozott.

A zuglói rendőrök R. Sándort gyanúsítják a 2022. február 4-én éjszaka Budapest XIV. kerületében történt tűzesetekkel is, amikor a Francia úton egy autót gyújtott fel, majd egy Kerepesi úti gyógyszertárban is megpróbált tüzet okozni. Az esetről korábban beszámoltunk.

Az ügyek egyesítését követően a férfit ötrendbeli rongálással és lopás vétség kísérletével gyanúsítják; kihallgatásán mindent beismert. R. Sándort őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: