Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Győzhet az ellenzék és ez a választás egyáltalán nem lefutott. Ez derül ki Hann Endre szavaiból amit a 444.hu-nak adott.

A közvéleménykutató aki az Elku*tuk filmben főgonoszként van beállítva most megosztotta véleményét az áprilisi választásokkal kapcsolatban.

Egyértelmű, hogy kétesélyes a választás – mondta Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató igazgatója, amikor a 444.hu arról kérdezte: a legegyszerűbben hogyan lehetne megfogalmazni az esélyeket.

A Medián mérései jellemzően a leginkább megbízhatók közé tartoznak, 2018-ban a választás előtti héten például ők jelezték, hogy kétharmados Fidesz-győzelem jöhet.

Hann azt mondja, hogy most szorosabbnak tűnik a verseny, mint négy éve, amikor a kétharmad volt a kérdés.

A Fidesz győzelmét valószínűbbnek tartja, ugyanakkor szerinte egyelőre nem lehet határozott előrejelzést adni. Kevés is a felmérés, mert nincs rá pénz. A kilencvenes években sokkal több pénze volt a médiának felméréseket rendelni, a több felmérésből pedig világosabb képet lehetett kapni.

A trend mindenesetre jól látszik tavaly ősz óta: az előválasztás az ellenzék nagy sikere volt, de azóta inkább hullámzás és a Fidesz erősödése volt jellemző.

Hann szerint nem lehet látni egyelőre azt sem, hogy a háború mekkora fordulatot hoz a választói szándékokban. Szerinte érezhető volt, hogy a miniszterelnök zavarba jött, de egy hét sem kellett, hogy megtalálja a hangot.

A helyzet attól bizonytalan, hogy nem tudni, az ellenzék mennyire képes eljuttatni azt az üzenetet, hogy történt itt egy fordulat az orosz-barátság ügyében, amivel Orbánnak el kellene számolni, és közben az embereknek ilyenkor nagyon fontos a biztonságérzet, a stabilitás, a megnyugtatás, ehhez pedig elsősorban a hatalom kezében vannak az eszközök.

Szerinte az elmúlt napokban kikerült, fenyegető hangulatú, VESZÉLYES feliratú plakátok Márki-Zay és Gyurcsány arcával egyértelműen a mozgósításról szólnak, de hogy valóban megszólítja-e ez az üzenet az esetleg elbizonytalanodó kormánypárti szavazókat, az még kérdés.

A választásig hátralévő időszak szerinte óriási mozgósítási csata lesz.

Forrás: 444.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: