Orbán Viktor és Vladimir Putyin, Moszkva, 2018. július 15. - Fotó: OV Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Juhász Zoli ismertebb nevén Shepeard nevét ellenzèki körökben nem igazán kell bemutatni, ugyanis a közíró gondolatait nem túlzás több százezren olvassák az interneten:

Nem értem miért kapaszkodnak a Fideszesek egy háborús bűnösbe?

Mitől válik hősiessé egy pózoló majom, aki három helikopterrel megy Debrecenbe?

Attól, hogy közpénzen részt vesz egy kötelékrepülésen, aminek amúgy az ég egy adta világon semmi ésszerű oka nincs?

Most komolyan!

Tudom, hogy van egy csomó Fideszes az oldalamon, akik politikai értelemben falhoz csapnának, de amúgy tisztelik a civil munkám.

Kérlek, magyarázzátok el nekem érthetően, röviden, konkrétan, mi az oka, hogy Orbán Viktor és a Fidesz vezetése képtelen az Európai álláspontot magáévá tenni és nyíltan szembe menni Putyinnal?

Miért védik a védhetetlent?

Olaj és gáz?

Talán a többi országnak nincs ezekre szüksége? Lengyelországnak, Németországnak nem jelent ez problémát?

Szeretnék végre világos érveket hallani a mellett, hogy miért kell egy intervenciós hadsereget csodálni?

Miért kell politikai értelemben Putyin mellett kiállni? Miért kell a magyar gazdaságot kritikus helyzetbe hozni azzal, hogy a keleti pozíciókat védjük és ezzel a piaci szereplők bizalmatlanságát kiváltva fokozzuk pl. az inflációt?

Magyarázza el nekem valaki, miért kell az üzemanyag hatósági árazása, hiszen, ha a jövedéki adót csökkentené a Fidesz, akkor nem kéne egy hétszáz forintos literenkénti árat elfogadni?

Persze az én véleményem az, hogy a 12 éves rezsirizsa és a jelenlegi farhátgazdaság egyik triviális igazsága az, hogy egy április 3-án bekövetkező ellenzéki győzelem esetén a gazdasági kiigazítást a lakosság keményen megszenvedje és Orbán Viktor megint elmondhassa, hogy a libsik árat emeltek.

Közben pedig Magyarországon a tavaszi mezőgazdasági munkálatok lassan egy hónapos lemaradásban vannak a kritikus üzemanyaghiány és a teljesen elrontott – Fidesz dilettantizmus – gazdasági lépések miatt.

Vagy itt van Paks2.

Ugyan mondjátok már meg nekem kedves Fideszesek, hogy egy erőmű, amit 30 éve terveztek, de csak 12 év múlva lenne kész (a háború miatt már inkább húsz), vajon miként befolyásolja a jelen energiaellátását?

Mert folyamatosan ezt szajkózzátok, hogy Paks2-n múlik az energiaellátásunk. Közben persze lezárattatok minden 1800 méter alatti geotermikus fúrást, koncesszió alá rendeltétek a geotermikus vagyont, zabigyerekké tettétek a szélenergiát, ellehetetlenítettétek a biogáz rendszereket és legutóbb sikeresen két vállra fektettétek a napelemes rendszereket is.

Pontosan akkor mi is a koncepció?

10-20 év múlva, egy akkor majd 50 éves technológia ad nukleáris energiát?

Akkor, amikor már az ITER is működni fog? (Ha nem tudod mi az ITER, nem vagy vitaképes).

Amikor Európában már nem lesznek működő atomerőművek, mert a Franciák is kivezetik 2050-ig az összeset? Amikor az EGÉSZ VILÁG megújuló energia áll át!

Folytassam?

Most mindenki ujjong, hogy a Forint visszaerősödött az euróhoz képest.

Aha! 375 –re. Miközben tizenkét éve egy eurót 270 forintért lehetett venni! Ennyivel volt erősebb a gazdaság, a forint. Ennyivel volt nagyobb a piaci bizalom.

Mikor begyűrűzött a recesszió, kiderült, hogy nem Magyarország az erős, hanem ez Eu.

Nem Orbán és Matolcsy a remek pénzügyi zseni, hanem ennyire húz az európai piac. Aztán mikor fékezett Európa nálunk összedőlt minden és ma van olyan hely ahol 700 forint egy kiló, teljesen sima, mezei kenyér. 700!!!

Mégis mi ömlik a királyi rádióból és a királyi tévéből?

– Mocskos Brüsszel!

– Gonosz Eu!

– stb.

Kérdezlek benneteket Fideszesek! Ha itt annyira jó minden, miért nem lehetnek ellenzéki hírek a tévében?

Miért zárjátok ki a rádióból az eltérő véleményt? Miért kell folyamatosan olyan híreket hallgatni, amik úgy vannak összeollózva?

Miért kell részigazságokkal bombázni az embereket? Miért a cenzúra?

ÉS MIÉRT KELL PUTYINT TÁMOGATNI?

Szeretnék végre világosan látni, hogy nekem miért kell eltűrnöm, hogy miattatok háborús bűnös legyek?

Miért kell leszegett fejjel járnom külföldön a ti politikai nézeteitek, a ti döntéseitek miatt? Miért kell nekem örökké szégyenkeznem?

Miért kell egy kolbásztöltő, pocakos, neveletlen, pökhendi és szánalmasan alulöltözött alak miatt (Orbán Viktorról beszélek) magyarázkodnom a külföldi ismerőseimnek?

Tudom! Jön majd az okos válaszok sora (mint szokott rendesen):

– libsi

– komcsi

– hülye

– barom

– idióta

– Gyurcsány megmondta, el lehet költözni

– stb.

Nincsenek jó érveitek.

Sőt! Semmilyen érveitek sincsenek.

Illetve sejtésem szerint Április 3-án, amikor vesztetek, van egy olyan sanda gyanúm, hogy inkább utcára vonultok, törni, zúzni, gyújtogatni, mint 2006-ban.

Mert képtelenek vagytok érteni, hogy elmúlt az időtök, elmúlt az a kor, az az éra, ami megtűri azt a szemléletmódot, amit ti akartok mindenáron megőrizni.

Pedig semmi sincs benne, ami megőrzésre méltó.

Semmi!

Eljárt felettetek az idő.

Juhász Zoli

Remélem megosztásra méltónak találod.

Ui: Csak megjegyzem: TUDOM A VÁLASZOKAT! ?

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: