Márki-Zay Péter Fotó: Nyugat.hu
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán beengedte a NATO csapatokat, én is beengedném. Orbán fegyvereket szállít Ukrajnának, mi is megszavaztuk volna Brüsszelben, hogy az Európai Unió fegyvert szállítson Ukrajnának.

Orbán segíti a menekülteket, hirtelen elfelejtette 8 év gyűlöletkampányát. Mi is segítenénk a menekülteket. Orbán megszavazta a szankciókat, mi is megszavaznánk.

Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor, csak én nem hazudoznék róla

ezt mondta Márki-Zay Péter a JelenValó legújabb videójában.

A miniszterelnök-jelölt beszélt arról is, hogy szerinte nem lehet megúszni, hogy a magyar emberek a saját bőrükön érezzék a szankciók hatásait, de Orbán alatt sokkal jobban fognak szenvedni, mint egy tisztességes, nyugati elkötelezettségű kormány alatt.

Hangsúlyozta, hogy a benzinárstop akkor is marad, ha az ellenzék nyer. Úgy véli ugyanis, hogy egyik napról a másikra nem lehet rázúdítani a magyar gazdaságra egy kontrollálatlan benzinárat.

A benzinár stopot, amíg a forint erősítésével nem tudjuk kordában tartani az árakat és a benzinárat is, addig a szabályozás fenntartásával lehet kezelni – vélekedett.

Márki-Zay egyébként nem látja magabiztosnak Orbán Viktort. Ha magabiztos lenne, akkor kiállna egy vitára, de Orbán gyáva.

Az az ember, aki papír nélkül egy mondatot se mer felolvasni, az nem magabiztos, az fél

Nem merte megvárni, hogy lejárjon a médiatanács elnökének a mandátuma, nem merte megvárni, hogy lejárjanak a kaszinó koncessziók, minden kinevezést előrébb hozott, mert fél.

Soha ennyi pénzt kampányra nem költöttek, mert enélkül nem látják nyerhetőnek a választást, azért, mert Orbán Viktor fél – vélekedett.

A pártalapítási hírekkel kapcsolatban pedig azt mondta: új párt alapítását nem jelentette be, az már három évvel ezelőtt megtörtént. Most annyit kértünk, hogy akinek nincs pártja, az várjon türelemmel, most szavazzon az ellenzéki összefogásra, én azért dolgozom, hogy ez a hatpárti koalíció győzze le Orbán Viktort, majd utána ráérünk pártot alapítani – mondta.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: