Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A közszolgálati televízió M1 Híradója sajtópert bukott hétfőn Márki-Zay Péterrel, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltjével szemben.

A Híradó a Fővárosi Törvényszéken nem tudta igazolni, hogy Márki-Zay szájából valóban elhangzott az a kormánypropagandában azóta sokszor hivatkozott mondat, hogy „Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében”.

A tárgyaláson kiderült, hogy a Híradóban hivatkozott kiszombori lakossági fórumon ezzel szöges ellentétben álló kijelentések hangzottak el.

Az elsőfokú ítélet szerint a köztévének helyre kell igazítania: valótlanul híresztelte Márki-Zayról, hogy tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat.

A Híradó januárban az Origó „Márki-Zay Péter leépítené az egészségügyi ellátórendszert” címmel megjelent cikke alapján írt az ellenzéki politikusról. Az Origó elleni helyreigazítási pert elhalasztotta a bíróság.

Litresits András, Márki-Zay jogi képviselőjének tájékoztatása szerint hétfőn a 888.hu és kiadója, a Médiaworks  ellen is pert nyertek.

A lap képviselője a szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg a tárgyaláson, a bíróság így távollétében kötelezte a Híradóhoz hasonló szövegű helyreigazításra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Néma csendbe dermedt mindenki: Szabó Tímea úgy leiskolázta a Fideszes megmondókat, hogy tanítani kellene

Felröppent a hír, hogy Orbán Viktor esetleg pszichológushoz jár - kezdte bejegyzését a Párbeszéd politikusa. Ez akár igaz, akár nem, szerintem az, hogy egy miniszterelnök...

Döbbenetes eredményt hoztak a legfrissebb kutatások: Így áll az ellenzék Budapesten

Nagy meglepetéseket tartogatott a Republikon Intézet legfrissebb kutatása, melyből kiderül a Fidesz az esélytelenek nyugalmával indulhat egy főpolgármester-választáson. Azonban van még fejlemény bőven. Karácsony Gergely...

Kunhalmi szerint van egy módszer: Akár ugyanannyi mandátumot is szerezhet az ellenzék mint a...

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke egy péntek délelőtti háttérbeszélgetés során kifejtette, hogy a 2024-es EP- és önkormányzati választások kapcsán csak a Fidesz számára előnyös,...