Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ukrán hírszerzés szerint merényletet terveznek Putyin ellen

A védelmi minisztérium szerint az is elképzelhető, hogy azért tűntek el Kijev közeléből a csecsen kommandósok, mert az orosz elnök védelmére irányították át őket – írta meg az Index.

“Az orosz politikai és üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport. A céljuk az, hogy eltávolítsák a hatalomból Putyint, amint csak lehet, és a Nyugattal helyreállítsák a gazdasági kapcsolatot, amely az ukrán háború miatt megsemmisült” – állítja az ukrán védelmi miniszérium hírszerzési részlege.

A portál által idézett bejegyzésben arról is írtak, valószínűleg egy gyors lefolyású betegségnek álcázott mérgezéssel vagy egy “baleset” révén próbálják majd likvidálni Putyint. A védelmi minisztérium szerint már abban is megállapodtak, hogy az új elnök Alexander Bortnyikov, az orosz biztonsági szolgálat (FSZB) igazgatója lenne.

Az ukrán hírszerzés emlékeztetett: Bortnyikov az FSZB Ukrajna inváziójáról szóló megalapozatlan híradásai miatt elvesztette Putyin bizalmát.

A védelmi minisztérium állítása szerint ezekn az információk az orosz Biztonsági Szolgálat köreiből szivárogtak ki. Hozzátették: ez annak a jele lehet, hogy az FSZB csökkenteni próbálja Kadirov csecsen elnök befolyását, vagy esetleg így próbálnak együttműködést létesíteni az ukrán hatóságokkal.

“Könnyen lehet persze, hogy mindez csak álhír, amivel az ellenségeiket akarják megtéveszteni, vagy azt akarják elérni, hogy az orosz elnök még inkább bizalmatlanná váljon a saját környezetével szemben.

Az mindenesetre már korábban is kiderült, hogy az orosz elnök már a háború előtt is nagyon szigorú biztonsági intézkedéseket tett az önvédelme érdekében, és – állítólag – sok esetben az ételeit is egy gyerekkori barátja kóstolja meg előtte” – tette hozzá az Index.

Forrás: atv.hu

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: