Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Márki-Zay Péter pénteken feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés, közösség elleni uszítás vádjával, közölte az Egységben Magyarországért péntek délelőtt.

Nem tűrjük, hogy bárki azt hazudja az ellenzékről, hogy magyar katonákat akar az orosz-ukrán frontra küldeni! – fogalmaztak.

Márki-Zay Péter elmondta: az itt a mögöttem található és még nyitva tartó ügyészségen egy feljelentést fogok most beadn.

Feljelentést azzal kapcsolatosan hogy Orbán Viktor és a fidesz média valótlanságokat híresztel ezáltal két bűncselekmény is elkövetnek a gyanú szerint.

Az egyik az a rémhírterjesztés a másik pedig a közösség elleni uszítás.

A közösség elleni uszítás ugyanis nagy nyilvánosság előtt, a lakosság egyes csoportjai ellen elkövetett gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentések közvetítése.

Márki-Zay szerint ezt az elsőt azzal követi el a Fidesz, hogy össze-vissza hazudozik arról, hogy az ellenzék elvenné a nyugdíjakat vagy akár az is, hogy fizetőssé tenné az egészségügyet.

De a migránsbetelepítéssel való vádaskodás is alkalmas arra, hogy gyülöletet keltsen nem csak ellenzéki politikusokkal, hanem a teljes ellenzéki közösséggel szemben.

Márki-Zay szerint ennél súlyosabb az a rémhírterjesztés – ami különösen felháborító számomra az után, hogy Orbán Viktor  maga tárgyalt Boris Johnsonnal magyar katonai részvételről az ukrán konfliktusban, vagy azután, hogy Orbán Viktor az Unió 27 vezetőjének egyikeként megszavazta az ukrajnai fegyverszállítást – az ellenzéket vádolja azzal, hogy katonákat küldene a frontra.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: