Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az ukrán fegyveres erők “több hadműveleti területen” indítanak ellentámadást az orosz erők ellen – írta szerdán a Twitteren Mikhajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó.

“Ez gyökeresen megváltoztatja a két fél felállását” – tette hozzá, részleteket nem közölve. A Reuters nem tudta azonnal ellenőrizni Podoljak kijelentését.

Ukrán tisztviselők azt is egyértelművé tették, hogy a halálos áldozatok száma folyamatosan nő a háború miatt, amely akkor kezdődött, amikor Oroszország február 24-én megszállta Ukrajnát.

Az ukrajnai Harkiv keleti régiójában működő segélyszolgálat szerdán közölte, hogy a város legalább 500 lakosa életét vesztette. Iryna Venediktova a Facebookon azt közölte, hogy eddig 103 gyermek halt meg a háborúban. Az orosz erők több mint 400 oktatási intézményt bombáztak le, és ezek közül 59-et megsemmisítettek.

Az észak-ukrajnai csernyihivi régió kormányzója közölte, hogy Csernyihivban, illetve a környék néhány más településén sincs áram. Viacheslav Chaus azonban kijelentette, hogy Ukrajna fegyveres erői “erősek, és minden órában erőteljes csapásokat mérnek az orosz ellenségre”.

Forrás: Atv


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: