Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Manhalter Dani, az RTL Klub korábbi híradósa, a DK képviselőjelöltje személyes Facebook oldalán osztotta meg történetét:
“Két nappal lecsúsztam egy nagyon fontos dátumról.
1999. március 12-én csatlakoztunk a NATO-hoz. 23 évvel ezelőtt. Belém égett, ahogyan az USA akkori ķülügyminiszter, Madeleine Albright beszélt a csatlakozási ünnepségen. Hallelujázott. Most visszakerestem a videót. Gyomorszorító megnézni, ahogyan a magyar, cseh és lengyel zászlót kirakják a NATO zászlói mellé. Ahogyan Martonyi beszél. Összeszorul a gyomrom, mert 1999-ben ugyan éreztem, hogy ez egy fontos dolog, de én most értettem meg, hogy az elmúlt harminc évben az EU csatlakozás mellett ez volt a másik legfontosabb lépése Magyarországnak. Lehet minden idők legkorruptabb kormánya a miénk, elhülyíthetik teljesen a közéletet, kicsinálhatják a teljes ügyészséget, de mégiscsak tagja vagyunk a világ legkomolyabb katonai szervezetének. Ha innen nézzük, akkor Magyarország tulajdonképpen a térség legnagyobb mázlistája. Mert a legrosszabbat Magyarországnak úgy tűnik, sikerül majd elkerülnie. Ehhez az kellett, hogy a kilencvenes években a külpolitika tényleg azzal foglalkozzon, amivel kell.
Azért is írom meg ma ezt a posztot, mert ma befogadtunk egy ukrán családot. Amíg hazamentünk a pályaudvarról, az apa ült mellettem némán a kocsiban, és mindent legalább tízszer megköszönt. Nyilván egy öntudatos ember, akinek a háza mellett a lelkét is szétbombázták. Szóval ült mellettem az apa az autóban némán, és azon gondolkoztam , miért van nekem más sorsom. És eszembe jutott ez a videó.”
Ilyen emberekre van a szükség a magyar parlamentben!

Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: