Budapest, 2014. október 13. Szabó Tímea független képviselő, az Együtt-PM tagja felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. október 13-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő sebességgel hasít a neten az a videó, melyet ezúton is köszönünk a HírHugó-nak.

Csúcsokat dönt az a videó, mely immár 285 ezer feletti megtekintésnél tart a legnagyobb videómegosztó oldalon. A videó, mely lassan bekerül a legnézettebb magyar videók toplistájába nem valami “influencer” videója, hanem Szabó Tímea az MSZP-Párbeszéd képviselőjének parlamenti felszólalása, melyben szembesíti Orbánékat gyalázatos kormányzásukkal.

Minden valószínűség szerint politikatörténeti rekordot döntött Szabó Tímea, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség képviselőjének parlamenti felszólalása – harangozta be a felszólalást a HírHugó, amikor is néhány óra leforgása alatt átlépte a 100 ezer megtekintést a politikusnő felszólalása.

Hogy mi lehet a siker titka, hogy egy olyan maradjunk annyiban nem túl népszerű műfajban, mint a parlamenti felszólalás ennyire felkapottá tud válni egy videó?

Nos nem mindennapi az, hogy valaki politikai tartalmat fogyaszt az interneten, az meg pláne hogy a legnagyobb videómegosztó portálon ne recepteket vagy cuki cicás videóakt nézzen. Azonban ez a videó mégis más és emiatt a mássága miatt lett ennyire nézett.

A videóban a baloldali politikus hosszasan sorolja a Fidesz bűnlajstromát, majd amikor a kilakoltatásokról kezd el beszélni Szabó, a fideszes képviselők néma csendben, lesütött szemmel hallgatják. Dermesztő jelenet, melyet a videóban 4:40-től lehet látni.

Az igazsággal szembesített jobboldali honatyák gyakorlatilag dermedt csendben voltak kénytelenek végighallgatni a baloldali politikusnő felszólalását, mert voltaképpen tudták, Szabó Tímeának minden ellenük felhozott vádban igaza van. Ritka pillanata ez a magyar demokráciának.

Ahogyan az lenni szokott erről a felszólalásról szinte egyetlen nagyobb médium sem emlékezett meg, annak ellenére, hogy a videónak több százezres nézőközönsége van az interenten. Azért ez is elgondolkodtató.

Talán mégsem annyira halott ez a parlamenti felszólalás nevű műfaj, csak jól kell azt csinálni. Gratulálunk a képviselőasszonynak!

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: