Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Magyar Honvédség közölte, hogy a március 10-én éjszaka észlelt mozgáshoz hasonló esemény pénteken, a déli órákban is történt hazánk légterében, most az észak-keleti országrészben.

Egy, a légtérben a radarképernyőn időnként érzékelhető repülő  tárgyat észlelt a Magyar Honvédség légtérvédelmi szolgálata 2022. március 10-én az éjszakai órákban Magyarország légterében.

A repülő eszköz, mint később beigazolódott egy TU-141 típusú drón volt, amelyet az utóbbi időben az elavultsága miatt elsősorban kiképzési légicélként alkalmaztak.

Ilyen eszközzel az ukrán, de korábban az orosz hadsereg is rendelkezett – ismertette a Honvédség.

Az eszközt már Ukrajna területén érzékelték, Magyarország légterébe Csengernél lépett be. Innentől kezdve mindvégig nyomon követték és ellenőrzés alatt tartották, amíg az az ország légteréből távozott – közölték.

A pénteki mozgással kapcsolatban azt írták: „tekintettel az előzményekre, a készültségi szolgálatban lévő Gripenek ellenőrizték az érintett légteret, azonban semmiféle légijárművet ott nem találtak.”

Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is felvette a kapcsolatot horvát partnerével és a szomszédos országok képviselőivel.

Az eset körülményeit folyamatosan vizsgálják – számolt be az MTI.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Hoppá, mi történhetett?! Novák Katalin Orbán ellen beszélt az ENSZ közgyűlésén

Vagy kommunikációs hiba, vagy szándékosan, de Novák Katalin az oktatás fontosságáról és az iskolák elhanyagolását nevezte a legvégzetesebb hibának az ENSZ közgyülésén, miközben Magyarországon...

Szégyen és gyalázat: Ide jutottunk Orbánék miatt

Az Európai Unió legújabb vagyonfelmérési adatai a magyar háztartások számára semmiképpen sem hoztak jó híreket. A portfolio.hu által közölt jelentés szerint a magyar háztartások nettó...

Lerántotta a leplet Orbánék hazugságáról a szakember: Óriási bajban vagyunk

A kormány elhibázott gazdaságpolitikájáról, az inflációs helyzetről, valamint a felesleges kormányzati beruházásokról is beszélt Vajda Zoltán, a parlament Költségvetési Bizottságának MSZP-s elnöke az ATV...