Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Benkő Tibor honvédelmi miniszter Kiskunhalason tartott rendhagyó kampányfórumot. Elhangzott, hogy bár a kormány nem tervezi bevezetni a kötelező sorkatonai szolgálatot, de megérti, hogy ezt sokan támogatnák.

Nem ez volt az egyetlen meghökkentő megjegyzés, amelyek apropóján Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője nyilatkozott a Klikk FM Politikai Nagyító című műsorában.

Az ellenzék indítványozta, hogy hívják össze a honvédelmi bizottságot és vitassák meg, mi is a valódi hátterük a honvédelmi miniszter szavainak.

„Ez persze elmaradt, holott mindhárman, Vadai Ágnes, Lukács László és jómagam, mint a bizottság ellenzéki tagjai már a múlt héten is kezdeményeztük, hogy üljön össze a honvédelmi és rendészeti bizottság.

Ennek indoka volt, hogy immár második hete háború dúl a szomszédunkban, ahol az oroszok brutálisan lövik már a civil lakosságot is, akik milliós létszámban menekülnek, ami hazánkat is érinti.”

Az MSZP frakcióvezető-helyettese egy hete személyesen is tapasztalta a magyar-ukrán határon, hogy a helyzet drámai, a teendőkről a bizottsági egyeztetésen kellene határozni.

„Elképedve láttam, hogy azok az állami intézmények és szervezetek, amikről azt gondoltuk, egy ilyen mindenható és mindenre is képes kormány utasítására gőzerővel segítik a krízishelyzetet, semmit sem tesznek. Sem az ANTSZ, a katasztrófavédelem vagy az idegenrendészet képviselőit nem láttuk a helyszínen.”

A honvédelmi miniszter felvetésére reflektálva megjegyezte, hogy nem csak a sorkatonaság meglebegtetésével borzolta a kedélyeket Benkő Tibor, hanem annak beismerésével is, miszerint szükség esetén a Magyar Honvédség egyedül nem tudná megvédeni az országot.

„Ez egymagában is egy erős állítás egy honvédelmi miniszter részéről, arról nem beszélve, hogy krízishelyzetben még kampányrendezvényre is van ideje. Ráadásul Orbán Viktor két nappal előtte ennek az ellenkezőjét állította, előtte pár nappal pedig még arról beszélt, hogy a NATO-ra szükség van. Úgy tűnik, ezek az emberek kétnaponta képesek nemcsak egymást, hanem saját magukat is cáfolni.”

Harangozó szerint egyértelmű a cél: az áprilisi választást kínkeservesen, összevissza hazudozva próbálják megnyerni.

Mindeközben az emberek a kialakult helyzet drámaiságát a saját bőrükön érzik. „Nem csak az üzemanyagárak anomáliái, az elszabaduló infláció, a forint mélyrepülése jelzi egyértelműen a hétköznapi emberek számára is, hogy ez itt már nem játék. Nem egy virtuális háború zajlik, mint amit a miniszterelnök produkált Brüsszellel szemben.”

A szocialista politikus óva int a pánikhangulattól, de figyelmeztet, hogy ha az orosz erők megérkeznek Ukrajna nyugati felébe is, akkor ez Kárpátalját semmiképpen sem fogja tudni elkerülni. S akkor azok a jelenetek, amiket most a híradásokban látunk, itt, a magyarlakta területeken is megtörténnek.

„Egy ilyen helyzetben egy miniszterelnök, egy honvédelmi miniszter egymást kizáró nyilatkozatokkal beszél összevissza. Ez elképesztő és ijesztő egyszerre, ugyanis most van az az idő, amikor az emberek nyugalomra, kiszámíthatóságra és biztonságra vágynának az országot vezető politikusaiktól.”

Harangozó Tamás szerint egy tanulsága van mindennek, ami lehet, hogy önkéntelenül bukott ki Benkő Tiborból. „Elismerte, a tényt, hogy a NATO nélkül védtelenek lennénk. Így viszont 2,2 millió katona védelmére számíthatunk” – nyilatkozta a Klikk FM műsorában Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője, a honvédelmi és rendészeti bizottság tagja.

Forrás: Hírklikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: