Orbán Viktor és Vladimir Putyin, Moszkva, 2018. július 15. - Fotó: OV Facebook oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán Viktor eddig is a túlélésre játszott, de most lebukott méghozzá egy olyan súlyú ügyben ami a teljes eddigi politikáját zárójelbe teheti, sőt mi több egy ilyenbe már nem egy kormány bukott bele.

Magyarországon a rezsiár minden esetben kormánybuktató faktor volt, így mikor az Orbán kormány a rezsicsökkentéssel nyert választást mindenki azt mondta, ez egy olyan zseniális politikai termék, ami szinte legyőzhetetlenné teszi a Fideszt.

Az ellenzéki pártok persze már akkor is figyelmezettek, könnyel lehet hogy az egész egy hatalmas lufi ami ki fog lyukadni és fájdalmas ébredése lesz sok százezer magyar családnak mindez.

Nemrégiben Orbán jelentette: Európában szinte egyetlen országként Magyarország kapja olcsón az Orosz gázt, részben a keleti nyitás politikájának köszönhetően, részben Orbán-Putyin találkozói révén.

A Népszava tényfeltáró cikkéből derült ki, hogy Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin belehazudott a magyar emberek szemébe, amikor Orbán februári eleji, moszkvai útján arról beszéltek, hogy Magyarország az uniós országokhoz képest ötödannyiért kapja az orosz gázt.

Valójában ahogy az elmúlt évek során, úgy a tavaly év végén megkötött új gázszerződés értelmében sem adnak az oroszok kedvezményt, Magyarország a világpiaci áron jut hozzá az orosz gázhoz.

A DK szerint Orbán újabb hazug mítosza dőlt össze azzal, hogy kiderült: hiába keresi Putyin kegyeit, a magyar állam ugyanannyit fizet az orosz gázért, mint bárki más.

Orbán egy hónappal ezelőtti moszkvai útja során átverte és becsapta a magyarokat, ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy a miniszterelnök miben hazudott még a moszkvai látogatása kapcsán?

Miről tárgyalhatott Orbán öt órán keresztül Putyinnal, ha még a megbeszélés egyetlen bejelentett eredménye kapcsán sem voltak képesek igazat mondani? Mi oka lehetett, hogy Orbánék minden nemzetközi gyakorlattal szembemenve rendkívüli körülmények között tikosították az orosz-magyar gázpaktumot?

Az április 3-i kormányváltás után nyilvánosságra kell hozni az orosz-magyar gázmegállapodás összes eltitkolt részletét, Magyarországot pedig ki kell rángatni az orosz gázfüggőségből!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: