Időjárás, extrém hideg - Fotó: WQKT
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Vasárnap eleinte gyengén vagy közepesen felhős idő várható többórás napsütéssel, ugyanakkor dél felől egyre több, egyre vastagabb felhő érkezik.

 

Számottevő csapadék ugyanakkor nem várható, inkább csak a déli megyékben fordulhat elő az esti óráktól gyenge vegyes halmazállapotú csapadék.

Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. Este és éjszaka a déli megyékben néhol kisebb hószállingózás előfordulhat. Várhatóan a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet -írja a met.hu.

A Köpönyeg szerint változékony, de egyelőre még nem túl tavaszias időjárás várható a jövő héten.

Hétfő: Reggel észak felől csökken, majd déltől ismét megnövekszik a felhőzet. Hózápor, vagy zápor előfordulhat – elsősorban a Dunától keletre, de késő este a Dunántúlon is lehet csapadék. Az északnyugati szél megélénkül, néhol meg is erősödik. 5-6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd: A ragyogóan napos délelőtt után délután erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csapadék nem fordul elő. Az északkeleti szél megerősödik. Reggel -5, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda: A többórás napsütés mellett északkelet felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de hózápor csak néhol fordul elő. Élénk lesz az északkeleti szél. A maximum +5 fok körül valószínű.

Csütörtök: Az Alpokalján lehetnek felhős időszakok, de ezt leszámítva szikrázó napsütésre van kilátás, csapadék nélkül. Az ÉK-i szél élénk, ÉK-en erős lesz. 0-6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Péntek: Napos, száraz idő várható. Reggel erős fagyok lesznek, akár -15 fokig is süllyedhet a hőmérséklet, délután is csak +3°C ígérkezik.

 

 


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: