Orbán Viktor, miniszterelnök, 2020. március - Fotó: OV közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A szokásos péntek reggeli interjújában mondta el a kormányfő, hogy milyen hatással lehet ránk az orosz-ukrán háború.

 

Orbán szerint vannak közvetlen és középtávú veszélyek. – Az egység a fontos, de ennek ára, van, a szankciók kétélű fegyverek, rövidtávon fizetni fogunk érte – mondta, majd hozzátette, hogy a szankciók által lerombolt gazdaságok okozta nehézségeket kezelni kell. Ilyen például a Sberbank, ami emiatt bukott be.

 

Ez a magyar gazdaságnak is fáj, hiszen ezek olyan cégek, amik működtetik a magyar gazdaságot, ez hiányozni fog. Orbán kiemelte, hogy az energiaárak is növekednek a szankciók miatt, azonban a rezsicsökkentés védi a magyar családokat szerinte, ez pénzbe kerül.

 

Európában magas infláció volt, azonban ennek a veszélye tovább nőtt a szankciók miatt. Középtávon jelentkező veszély, hogy az európai gazdaság teljesítménye kisebb lesz, így újra kell mindent kalkulálni, ezt pedig nekünk is el kell végeznünk.

 

Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy mi magunk, a szövetségeseinkkel együtt megvédjük magunkat. Betonkemények vagyunk – nyugtatta meg a hallgatókat Orbán, aki csak egy veszélyt lát, ha belesodródunk a konfliktusba, mert akkor senki nem fog megvédeni.

Stratégiai nyugalom – jelentette ki, aki szerint az ellenzék veszélyezteti mindezt. Ezért nem támogatják az országon keresztül való fegyverszállítást Ukrajnának.

 

Amit most látunk, az a krízis eleje – mondta az ukrán menekülthelyzetről Orbán, aki tegnap járt a határnál. Tapasztalatai szerint főleg Ukrajna távolabbi területeiről érkeznek a menekültek, Kijevből és Harkovból is. Sok a harmadik országbeli diákok is, akik innen haza fognak menni. Ebben nyújtanak segítséget.

Forrás: 24.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: