(220224) -- MOSCOW, Feb. 24, 2022 (Xinhua) -- Photo taken on Feb. 24, 2022 shows a screen displaying Russian President Vladimir Putin speaking during a televised address, in Moscow, Russia. Putin on Thursday authorized "a special military operation" in response to the appeal of the leaders of the "republics" in the Donbass region. (Xinhua/Bai Xueqi) Xinhua News Agency / eyevine Contact eyevine for more information about using this image: T: +44 (0) 20 8709 8709 E: [email protected] http://www.eyevine.com
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az Európai Parlament megszavazta a Putyin-ellenes szankciókat. Ezzel az orosz vezető lassan minden Európai kapaszkodóját elveszti.

Nem sokkal ezelőtt szavazott az Európai Parlament az Oroszország elleni, minden korábbinál keményebb szankciók támogatásáról. A DK kezdeményezésére arról is döntöttek, hogy kitiltsák-e az Unió területéről, így Magyarországról is, Orbán és Putyin közös projektjét, az orosz kémbankként működő Nemzetközi Beruházási Bankot és a leállítsák-e az orosz érdekeket szolgáló Paks 2-beruházást is. Az Európai Parlament elsöprő többséggel, a fideszes képviselők támogatásával szavazta meg az Oroszországot elítélő szankciókat.

A DK európai parlamenti képviselői szerint egyértelmű, az Európai Parlament mai döntése után Orbánnak egyszer és mindenkorra be kell fejeznie a pávatáncát. A DK azt követeli a miniszterelnöktől, hogy még ma szálljon ki a cseh és a román kormányhoz hasonlóan a Nemzetközi Beruházási Bankból és utasítsa ki a kémbankot Magyarországról, valamint még ma állítsa le a Paks2-beruházást. Orbán ma ismét meghátrált és beismerte katasztrofális külpolitikáját, amelynek eredményeként ma Magyarország határaitól pár száz kilométerre háború dúl, most pedig eljött az ideje, hogy valós tettekkel is elhatárolódjon Putyintól és kövesse a ma megszavazott szankciókat.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: