Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az elmúlt 24 óra alapján az alábbi következtetések vonhatók le…

Az ukrán hadsereg és civil erők továbbra is kitartanak, sőt fokozták az ellenállás mértéket. Döbbenetes a közvélemény-kutatások eredménye ami alapján az ukrán lakosság közel 3/4 hisz abban, hogy legyőzik Moszkvát. Zelenszkij népszerűsége 90% feletti, és emiatt nem véletlen, hogy az orosz hírszerzés, illetve hadsereg az ellenállás ikonikus figurájaként tartja számon…

 

Nem álhír, hogy vadásznak rá orosz magán, illetve állami “fejvadászok”…Több területen komoly meglepetéseket hozott a tegnapi nap. Egyrészt a szankciók tekintetében bevezetett lépések most már tényleg fájdalmasak Oroszországnak középtávon, különösen a kimagasló orosz veszteségekkel együtt. Tényleg igaz, hogy a harcokban résztvevő erők ellátása, a veszteségek folyamatos pótlása, az orosz gazdaság szinten tartása sokkal gyorsabban “égeti” Moszkva tartalékait mint azt Putyin korábban gondolta.

 

Emellett a Kreml azzal sem számolt, hogy a NATO és az EU ilyen gyorsan dönt a fegyverszállítások mellett Ukrajna részére. Törökország lépéseivel sem számolt Putyin, hiszen Ankara lezárta a Boszporuszi szorost így a Földközi-tenger térségében állomásozó orosz hadihajók nem tudnak a Fekete-tengerre eljutni és aktívan támogatni az orosz műveleteket.

 

Emiatt figyelmeztetésként ismétlem figyelmeztetésként helyezték a legmagasabb készültségbe az orosz atom arzenált… Tegyük ezt helyre, mert ez a bejelentés kettős célt szolgált…Egyrészt ijesztgetés a bolygó civil lakossága felé, hogy bármelyik pillanatban kirobbanhat egy atomháború – nem fog, nem tud, Putyin sem akarja és orosz hadvezetés sem hajtaná végre, az oligarchák azonnal megdöntenék az orosz elnök uralmát stb – másrészt – és itt a lényeg – rejtett, ki nem mondott üzenetként Putyin “szólt”, hogy az atomfegyveren kívül minden “jön” /totális bombázás, víz-áram ellátás megsemmisítése stb/ Ukrajnában az elkövetkező napokban.

 

Ezt szolgálja álenyhítésként a mai béketárgyalás is aminek igazán csak PR indoka van, valójában minimális az esély bármilyen egyezségre. Ezért javasolja Moszkva Kijev lakosságának, hogy az utolsó utáni pillanatban még hagyják el a várost, mert a totális lerohanás hamarosan megkezdődik. Itt jegyzem meg a Kijevben levő tudósítóknak, hogy ideje eltűnni onnan expressz sebességgel. MOST!!!!!!! A harcok totálissá válnak és sajnos a pusztítás is. Az EU fegyvervásárlási tevékenységet Varsó koordinálja így a szállítmányok átadása Nyugat-Ukrajna határában történik majd, ami azt jelenti, hogy az orosz haderő fel fogja deríteni és igyekszik megakadályozni a fegyverek frontra jutását. Ez elsősorban bombázást, rakétatámadást jelent Nyugat-Ukrajna út és vasúthálózata ellen. A harc fokozódni fog és még jobban kiterjed Ukrajna egész területére.

Itthon nyilván a választás miatt a kormány és az ellenzék üti egymást. Előbbi nem megnyugtat hanem ijesztget azzal, hogy készülünk minden eshetőségre akár fegyveres csoportok behatolására is hazánkban – amitől Ti teljesen érthető módon elkezdtek félni otthon… Utóbbi meg kardot csörtetve percenként adna fegyvert Kijevnek ami egyébként teljesen felesleges. Halkan mondom lehet küldeni élelmet, gyógyszert, és mindent ami az ukrán civileknek a túlélést biztosítja… Ez IS segítség!!! És utolsó gondolatként szeretném eloszlatni azt a félelmet, hogy a mostani orosz haderő akar a fehérorosz erőkkel kiegészülve tovább akarna támadni az EU, és ezen belül hazánk felé. Ez az erő erre képtelen!

 

Kérlek Benneteket nyugodjatok meg. Összefoglalva: borzasztó napok várnak az ukránokra és az orosz katonákra, illetve tulajdonképpen mindenkire Ukrajnában mindaddig amíg nem fejeződnek be a harcok…Sajnos!

Tarjányi Péter

Kiemelt kép: pestisracok.hu


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: