Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ma reggel szinte sokkolta a demokratikus közvéleményt az, hogy a NAV 30 embere megszállta Iványi Gábor metodista lelkész által üzemeltetett hajléktalanokat segítő intézménynek, iskolának és könyvkiadónak otthont adó Dankó utcai épületet.

Szinte semmi tájékoztatást nem adnak azzal kapcsolatban, mi lehet az oka annak, hogy fegyveres NAV munkatársak jelentek meg Iványiéknál.

Annyit lehet tudni egyenlőre amit Iványi Gábor lelkész elmondott a Klubrádiónak.

A Klubrádiónak nyilatkozva Iványi elmondta, van járuléktartozásuk, de ennek elsősorban az az oka, hogy a magyar állam jogsértő módon elvette az egyesületet fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyházi státuszát, amíg ezt nem kapják vissza, aligha tudják rendezni az elmaradásukat.

A magyar állam Iványi Gábor álláspontja szerint csaknem 12 milliárd forinttal tartozik az egyháznak, ami bőven fedezetet lehetne a NAV által behajtani szándékozott összegnek – legalábbis, ha valóban emiatt jelentek meg a helyszínen, ami egyenlőre bizonytalan.

Közben tömegek gyülekeznek a VIII. kerületi Dankó utcában, ugyanis az ellenzék 18 órára tüntetést szervez Iványi Gábor védelmében.

A helyszínen van több tucat ellenzéki politikus, köztük Dobrev Klára is, aki videóüzenetben is üzent:

Sokadszorra támadják hitvány módon a Iványi Gáborékat és mi újra és újra kiállunk mellettük, mert kevés gyalázatosabb dolog van annál, mint hatalmi eszközökkel vegzálni a kormánnyal egyet nem értőket

– írja az élő adásához Dobrev Klára.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: