Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Bősz Anett, a DK és a Liberálisok, Komjáthi Imre, az MSZP és Paróczai Anikó, a Momentum politikusai átragasztották a kormány propagandaplakátjait és sajtótájékoztatót tartottak a homofób népszavazással és az Egységben Magyarországért családtámogatási terveivel kapcsolatban.

“A Fidesz a valódi problémákat ismét egy hazug plakátkampánnyal próbálja elfedni.” – kezdte a sajtótájékoztatót Komjáthi Imre.

Az MSZP politikusa szerint egyáltalán nem védi meg a gyerekeinket az, hogy mindenhonnan a kormány hazug és gyűlöletkeltő propagandája ömlik rájuk.

“Az Ombudsman pár éve megállapította, hogy rengeteg gyereket emelnek ki a családjaikból szociális okok miatt. A Fidesz állítja elő ezt a helyzetet.

A családtámogatást a kiváltságosoknak adja, nem pedig azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. Mi azt mondjuk, hogy védjük meg a gyerekeinket, de a Fidesztől.

Április 3. után önállóan működő gyermek- és ifjúságvédelmi Ombudsmanra akarjuk bízni ennek a területnek a felügyeletét, és azokra a szülőkre is kiterjesztjük az adókedvezményeket, akik egyedül nevelik a gyerekeiket.” – tette hozzá Komjáthi.

 Bősz Anett kiemelte, hogy hazugság az, hogy április 3. után az ellenzék megszüntetné a családi adókedvezményeket. “A mi feladatunk az lesz, hogy betemessük a szakadékokat a társadalmi csoportok között és bezárjuk a közéjük ékelődő gazdasági ollót. Ez az ellenzéki szövetség egyik programpontja. Azoktól az emberektől kell megvédeni a gyerekeinket, akik egy látszatországot hoztak létre és látszatsikereket produkáltak. A csirke farhát befagyasztásával vallotta be Orbán, hogy mekkora kudarc is volt az ő kormányzása.”

“A Fidesz beismerte, hogy vannak NER kompatibilis és nem NER kompatibilis családok.” – mondta Paróczai Anikó arról, hogy a Fidesz mit is ismer el családnak és arról, hogy ha a Fidesz minden családdal törődött volna, akkor 2022-ben a családi pótlék összege nem 12 ezer forint lenne.

A Momentum politikusa hozzátette: “Április 3. után egy sokkal befogadóbb családpolitikára van szükség, amely oda csoportosít összegeket, ahol valóban nagy szükség van rá.”

Az online sajtótájékoztató megtekinthető a DK, a Momentum és az MSZP Facebook-oldalán.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: