Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Publicus és a Népszava legújabb, országos és reprezentatív közvélemény-kutatásából kiderült, hogy a választók 71 százaléka megnézne egy vitát Orbán Viktor miniszterelnök és kihívója, az ellenzék jelöltje, Márki-Zay Péter között az április harmadiki országgyűlési választások előtt.

Az ellenzéki szavazók 93 százaléka óhajtana egy ilyen vitát, a kormánypárt szavazói közül 51 százalék is szívesen megnézné, ha lenne ilyen.

Szinte az összes ellenzéki szavazó (egészen pontosan 94 százalék) gondolja úgy, hogy az nem lehet érv a vita elmaradására, hogy Orbán eleget vitatkozik a parlamentben az ellenzéki pártokkal.

Hasonló az arány az ellenzéki szavazók közt arra nézve, hogy azért nincs szükség vitára, mert a kormány tudja, mit és miért csinál. Fidesz-szavazók 18 százaléka sem ért egyet az említett álláspontokkal.

Főbb megállapítások még a felmérésből:
A megkérdezettek harmada (34 százalék) mondta azt, hogy valójában Orbán Viktor azért nem akar nyílt vitát, mert fél, hogy a vita során kellemetlen témák kerülhetnek szóba.

 

Minden ötödik (19 százalék) válaszadó mondta azt, hogy a miniszterelnök azért nem akar nyílt vitát, mert nem akar egyenrangú félként mutatkozni Márki-Zay Péterrel.

29 százalék szerint Orbán azért nem akar vitázni, mert fél, hogy alulmarad.
A Telex Magyarázó videójában részletesen foglalkoztunk a miniszterelnök-jelölti vita kérdésével, amely feltehetően a választási kampány egyik kiemelt témája lesz. Márki-Zay 1300 óriásplakáton hirdeti, hogy a kormányfő hazudik, ezért fél vitázni.

Forrás:telex


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: