Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Az orbáni lázálmok helyett beszéljünk a magyar valóságról

Évet értékelt Orbán, zárt kapuk mögött, a Fidesz kiváltságosainak beszélt. Azoknak a kiváltságosoknak, akik az elmúlt 12 évben az irányított közpénz-lenyúlások nyertesei voltak, akik Magyarországot és a magyar embereket fentről nézik és lenézik.

Akik migránsokkal riogatnak, de pénzért húszezer migránst engedtek be Magyarországra; akik Sorost és Brüsszelt szidják, de Soros és Brüsszel segítségével jutottak el oda, ahol tartanak; akik Michelin-csillagos étteremben vacsoráznak, jachtoznak, helikoptereznek az ellopott közpénzből, miközben nem látják a társadalom nagy részének mindennapi problémáit.

Ha Orbán nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás.

De ennyire nem bátor, mert tudja, hogy a csúsztatásai, terelései, féligazságai egy vitahelyzetben hamar lelepleződnének.

12 év után ott tartunk, hogy Magyarország az Orbán-kormány alatt az EU egyik legkorruptabb állama lett, a fejlettségi rangsorokban hátrébb csúsztunk, az államadósság megduplázódott, a forint soha nem látott szintre gyengült, az infláció 15 éves csúcsra ugrott.

A kormányfő elhallgatta azt a tényt, hogy a Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra: a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él; a dolgozói szegénység 2010 és 2017 között csaknem megduplázódott, az egyszülős családok szegénységi aránya pedig 2018 és 2020 között 21,6 százalékról 28,2 százalékra emelkedett; a miniszterelnök azt is elhallgatta, hogy a 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt!

Magyarországon megélhetési válság van! 12 év fideszes kormányzás után a csirkefar-hát árát hatósági árral kellett rögzíteni, miközben Völner Pál és barátai kilakoltatott családokon nyerészkedtek!

A közpénzen meggazdagodott fideszes kiváltságosok pedig luxusjachtokon nyaralnak, helikoptereznek és szétlopják az országot!

Orbán azt sem említette, hogy a beszéde alatt is emberek haltak meg a Fidesz által rosszul kezelt járványban! Több mint 42 ezer honfitársunkat veszítettük el – mintha Hódmezővásárhely polgárai mind eltűntek volna!

Erre mit mondana Orbán Viktor? Hoz majd egy rendeletet, mint amilyennel a kórházakból is kitiltotta a nyilvánosságot? Születik egy kormányhatározat, hogy az elveszített édesanyákról, édesapákról és gyermekekről tilos lesz beszélni???

A miniszterelnök azt hiszi, Magyarország parancsokkal irányítható. Most még csak a pedagógusoknak írta elő egy kormányrendelettel, hogy a sztrájk alatt is muszáj dolgozniuk. De mi lesz holnap?

A valóságot nem lehet rendeletekkel megmásítani!

A valóságot pedig az emberek érzékelik. Amíg a miniszterelnök odabent szónokolt, az utcákon és tereken hosszú sorok álltak, hogy aláírják az Egységben Magyarország jelöltjeinek ajánló íveit! Így közölték a magyarok, hogy elegük van a Fideszből.

Április 3-án a szavazófülkében elérhetjük, hogy jövőre Orbán már ellenzékből értékelje az ország helyzetét. Legyen így!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: