Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Fidesz 2010 óta mindent megtett azért, hogy megnehezítse az érdekvédelmi munkát, többek között leépítette a szakszervezeti jogokat és kizsigerelte a sztrájkjogot.

Az elmúlt időszak újabb eseményei pedig azt bizonyítják, hogy amíg a Fidesz van hatalmon, addig marad a szakszervezetek elnyomása.

Az Egységben Magyarországért határozott álláspontja, hogy a kormányváltás után szükséges a sztrájkszabályozás érdemi módosítása a munkabeszüntetés teljes folyamatát illetően, tehát nem csak a még elégséges szolgáltatás meghatározására vonatkozóan.

A még elégséges szolgáltatás meghatározását továbbra is a felek megállapodására indokolt hagyni. Amennyiben azonban nem jön létre megegyezés, akkor rövid határidővel döntőbíráskodás segítségével kell meghatározni annak feltételeit.

Az MSZP szerint a szakszervezeteket partnerként kell kezelni és be kell vonni az érdekvédőket az őket érintő intézkedések formálásába, továbbá létre kell hozni a valódi egyeztetéseket biztosítani képes fórumokat.

Ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti a garanciát a dolgozók és az érdekvédők számára, mert az Egységben Magyarországért meg fogja erősíteni a szakszervezeteket.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: