Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több beszámoló szerint is túlkapások és retorziók érték a hétfői pedagógussztrájkban részt vevő tanároka – véli a Momentum elnöke, majd rögtön hozzá is teszi:

Ez elfogadhatatlan, a sztrájkjog alapjog!

Donáth Anna szerint ebből is látszik, hogy mennyire fontos kérdés, hogy egy országban a jogállamiság uralkodik-e, vagy az önkény.

Már a tanársztrájk előtt is sorra jelentek meg a cikkek arról, hogyan próbálják meg a jogos tanársztrájkot elszabotálni a Fidesz által kinevezett, a tanárok és szülők által nem támogatott igazgatók, de legfőképp az oktatásért felelős minisztérium, az Emmi.

Most az is kiderült, hogy ennyi nem volt elég nekik: a sztrájkolókat hosszútávon is meg akarják félemlíteni, nehogy megint élni merjenek a sztrájkjogukkal a tanárok és diákok körülményeinek javítása érdekében.

Ez történik, ha egy országban megszűnik a jogállam: az oktatásért kiálló tanárok is üldözötté válnak. És pont ezért kell újraépítenünk: hogy ha egy dolgozónak elveszik a becsületét, a sztrájk marad az egyetlen eszköze a jogai érvényesítésére.

Kiállunk a megfélemlített tanárok mellett – és kiállunk a sztrájkjog mellett!

A kormányváltás után pedig olyan igazságos oktatási rendszert fogunk a pedagógusokkal közösen építeni, amiben újra vonzó értelmiségi hivatás lesz a tanári pálya.

Olyan emberséges országot, amiben a diplomásokat megillető fizetést kapnak, és megfelelő szabadságot, hogy a legjobb tudásuk szerint oktathassák a jövő generációit – zárja gondolatát Donáth.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: