Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Több portál beszámolója szerint a korábbi ígéretekkel ellentétben az EMMI már-már pártállami módszerekkel kezdte listázni azokat a pedagógusokat, akik részt vettek a hétfői sztrájkban.

A Népszava szerint több pedagógus szervezethez érkeztek már visszajelzések az enyhébb retorzióktól kezdve olyan tankerületi utasításig, amely az érdekvédők szerint egyértelműen jogellenes.

Van olyan iskola, ahol a diákok nemrég intelligencia-tesztet írtak, ezek javítását, értékelését pedig csak azoknak a pedagógusoknak kell elvégezniük, akik hétfőn sztrájkoltak.

Van olyan hely, ahol a tanárokat a tankerületi igazgató arra kötelezte, hogy a sztrájkoló tanárok a Krétában jelezzék, hogy az adott órákon sztrájkoltak.

A DK szerint senkit nem érhet retorzió a hétfői sztrájk miatt!

Orbánék nem vegzálhatnak senkit, főleg nem pártállami módszerekkel, listázással, fenyegetéssel.

Orbánák 12 év alatt leépítették az oktatást, megszüntették a párbeszédet a pedagógusokkal, a tananyagot a saját középkori nézeteikre szabták.

Alulfizetett, gúzsba kötött, megfélemlítetett pedagógusokkal, egyentankönyvből, túlterhelt diákokkal nem lehet európai jövőt építeni.

Az áprilisi választás után ezért fogjuk lerombolni az Orbánék által erőszakolt rendszert, és megreformálni az oktatásügyet is!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: