Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Demokratikus Koalíció közleményben tudatta az újabb bizonyítékot az egészségügy összeomlására:

Hiánycikké váltak a legalapvetőbb gyógyászati segédeszközök is

Miközben csak a hétvégén 45 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, a járvány újabb hulláma egyértelműen világít rá az Orbán-kormány szívtelen és gonosz egészségpolitikájának következményeire.

Az Index beszámolójából derül ki, hogy drámai helyzet alakult ki a gyógyászati segédeszközök piacán, ugyanis eddig széles körben használt, megfizethető áron beszerezhető segédeszközök tűntek el teljesen, vagy emelkedtek az egy évvel ezelőtti áruk duplájára.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány tétlenül nézi, ahogy a készlethiány és a brutális drágulás következtében több százezer kiszolgáltatott magyar ember megfelelő egészségügyi ellátása kerül veszélybe.

Orbánék számára úgy néz ki, elfogadható, hogy mozgássérültek, halláskárosultak, vagy ágyhoz kötött betegek tisztességes életkörülményekhez való joga sérül nap mint nap, mert a kormány összeomló és felelőtlen egészségpolitikája már a gyógyászati segédeszközök piacát is elérte.

A DK szerint egy tisztességes kormány azonnal cselekedne ilyen helyzetben, felelősséget vállana az elmúlt évek elhibázott egészségügyi döntéseiért és segítene a kiszolgáltatott embereken.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: