Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Isten Veled, Bajnok

22 éve egy ország, egy nép állt izgatottan, egyetlen hang nélkül, szótlanul a tévéképernyők előtt, s imádkozott, hogy meglegyen az áhított pontszám, meglegyenek az “aranyszámok”!

Meglettek. 9.85, minden idők egyik legszebb, legméltóságteljesebb gyűrűgyakorlata után, Sydneyben, az olimpián, a világ túlvégén.

S énekelte egy ország és egy nép a Himnuszt, Neked és miattad, aki az atlantai ezüst után megérdemelted a teljes sikert, a babérkoszorút, s vele a örök dicsőséget.

Pár évvel később Las Vegasban, Supinál azt mesélted nekem, hogy már akkor és ott, a leérkezés pillanatában tudtad, érezted: megvan, mert annak, ott, meg kellett lennie.

Ezért voltál olyan önfeledt a gyakorlatod után, mint korábban még soha. Jópofán, kedvesen meséltél a legnehezebb edzésekről, próbatételekről, kihívásokról is, mert Te egy jópofa és kedves srác voltál!

Nehéz életed volt, megharcoltad, miközben mindvégig megmaradt az emberség, a méltóság, A NAGY BAJNOK méltósága.

GYŰRŰKIRÁLY Sokatmondó jelző az olimpiai bajnoknak, a magyarok világbajnokának! Neked!

S most az a gyűrű összetört. Egy ország, egy nép pedig csöndben, fájdalmasan siratja a gyűrűk királyát!

Köszönöm, köszönjük mindazt, amit adtál. A győzelem, a magyar büszkeség élményét. Azt, hogy miattad és Veled együtt énekelhettük a Himnuszt!

Amikor egy sportolónk győz, egy nép és egy ország mondja úgy: nyertünk. Most pedig együtt mondjuk: vesztettünk. Csöndben, szavak nélkül, könnyben úszó szemekkel, megtört szívvel!

Csollány Szilveszter 1970-2022
Isten Veled, GYŰRŰKIRÁLY
Vujity Tvrtko


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: