Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Zenésztársukért aggódnak a Magna cum Laude tagjai, gyűjtést is szerveznek a súlyos állapotban, koronavírussal kórházban fekvő zenész kezelésére, felesége felhívása alapján -számol be a szomorú esemélyről a Budapestkörnyéke.hu.

A lap szerint életveszélyben van Magda Lajos a Magna cum Laude zenésze.

Felhívással jelentkezett közösségi oldalán a Magna Cum Laude. A zenészek barátjuk, kollégájuk történetét megosztva kérik az embereket, hogy aki teheti, támogassa Magda Lajost és párját, a zenész ugyanis jelenleg is életveszélyes állapotban van.

Segítséget kér Mező Misi

„Talán néhányan a régi rajongók közül emlékezhettek rá. Magda Lala, Barátunk, Zenésztársunk, Testvérünk.

Mi csak így nevezzük őt. Több alkalommal segítette zenekarunkat a koncertjeinken, tette még különlegesebbé Magnatofon című dalunkat felejthetetlen billentyűjátékával. Most rajtunk a sor!

Nekünk kell segítenünk rajta….Imádkozzunk együtt Laláért, hogy mihamarabb lássuk magunk között!” – írja Facebook oldalán a Magna Cum Laude.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Feleségével együtt kapták el a koronavírust

Magda Lajos feleségének bejegyzéséből kiderült, hogy a zenésznek kétoldali tüdőgyulladással és tüdőembóliával kerültek két hete kórházba. Felesége, Natália is elkapta a koronavírust, őt is kórházban ápolták, de azóta hazaengedték.

Műtüdőn van

A zenészt azonban azonnal az intenzívre vitték.  Ekkor tüdejének 80 százaléka már gyulladásban volt. Két nap múlva lélegeztetőgépre tették, ám a következő napokban tovább romlott az állapota, végül a műtüdős kezelés mellett döntöttek az orvosok.

A teljes tüdejét érinti a gyulladás

Párja elmondása szerint Magda Lajos tüdejének jelenleg 100 százaléka érintett a gyulladásban, nem maradt rajta ép felület. „Még mindig nagyon súlyos, életveszélyes állapotban van, mélyaltatásban, lélegeztetőgépen és műtüdős kezelésen tartják” – írja Natália Facebook oldalán.

Hosszú lesz a felépülés

„Amit tudhatunk, hogy a folyamat hosszú és időigényes. A további gyógyulásához, műtéthez, kezeléseihez, rehabilitációjához, amire számítunk és amire nem, minden máshoz, amit most az élet elénk állít, szeretnék gyűjtést szervezni”.

Anyagi segítséget kér a felesége

Majd így folytatja a bejegyzést Lala felesége: „A helyzet érzelmi részéről nem is szeretnék beszélni… bármit is írnék, nem fejezné ki azt, amit érzek. A család teljes összefogásban és támogatásban ott áll mellettünk. Amíg tudok, anyagilag is kitartok, de a tartalékaink végesek. Szerintem értitek a helyzetet…”

via: Budapest környéke


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: