Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azért nem kért helyet a Párbeszéd listáján, mert egy könnyen megnyerhető körzetben, Budapest 4. számú választókerületében indul

– mondta Tordai Bence országgyűlési képviselő a 168-nak adott interjújában, amelyet a hvg.hu szemlézett.

Ha valaki egy szinte biztos győztesnek számító körzetet nem tud megnyerni, akkor ott valami probléma van, és valószínűleg listáról sem érdemes bevinni az Országgyűlésbe.

Az eldőlt, hogy a szavazólapon a listánál az előválasztás öt miniszterelnök-jelöltje fog szerepelni – mondta Tordai, hozzátéve, nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc ne szerepeljen a listán.

A Párbeszéd támogatta volna, hogy Márki-Zay Péternek legyen saját frakciója, más vezetők viszont megvétózták azt. Végül Márki-Zay lemondott az elképzelésről, amivel Tordai szerint államférfihoz méltóan viselkedett.

Ő úgy látja, Márki-Zay Péter saját frakció nélkül is rendelkezik politikai hátországgal, ráadásul miután a civil világból érkezett, nem tenne jót a kampány dinamikájának, ha most pártépítésen „szorgoskodna.”

Szerinte ha a Fidesz összeomlik, lesz tér a jobboldalon, az üres térfelet akár két-három párt töltheti majd be.

Arra a kérdésre, hogy mi kellene a Fidesz összeomlásához, a politikus azt mondta, egy Fidesz-vereség, aztán a bűnüldöző szervek és a független igazságszolgáltatás működése. Úgy gondolja, hogy egy nem Pintér Sándor alatt működő rendőrséggel és a Fidesztől független adóhatósággal is nagyon messzire lehet jutni, amihez egy feles többségű győzelem is elég.

Tordai szerint sokan azért húznak a Fideszhez, mert az a regnáló hatalom. A hatalomból való kikerülésük után egyből megcsappan a támogatóik száma, sokan fogják a vezetők közül börtönben végezni, és néhány év alatt a Fidesz egy közepes méretű párttá zsugorodhat össze, ami nagyon jót fog tenni nekik és az országnak is – fogalmazott a politikus.

Tordai szerint az ellenzék még időben van, a munka nem állt le az előválasztás után sem. A nulláról kellett felépíteni a kampánygépezetet, egy külsős miniszterelnök-jelölt számára.

via Hírklikk


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: