Jakab Péter, Jobbik elnök - Fotó: Alfahír
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Jobbik elnöke szerint valójában drágulást jelentett be a miniszterelnök, mert októberben többe kerültek az érintett termékek, mint amennyiért ő kedden beszerezte azokat.

Jakab Péter a Facebook-oldalán reagált arra, hogy Orbán Viktor szerdán bejelentette, hatósági áras lesz február elsejétől a kristálycukor, a liszt, a tej, a csirkemell, az étolaj és a sertéscomb. Ezeknek az árát a tavaly októberi szintre kell visszavinni.

A döntés körül egyelőre sok a kérdőjel, sokan viszont attól tartanak, hogy még inkább elszabadulhat az infláció, más termékek pedig még drágábbak lehetnek a jövőben.

Jakab szerint az „Orbán-trükk” ott van, hogy a termékek októberben drágábbak voltak, mint most.

Ő ugyanis elment csütörtök reggel a boltba, és megnézte, miért mennyit kell fizetni. Lisztet 159 forintért vett, miközben októberben 203 volt, tejet 249-ért, pedig három hónapja még 286-ot kértek érte.

A csirkemell kilóját 1469-ért látta, miközben októberben 1600-ba került, míg a kristálycukorért most 255-öt fizetett, hat forinttal kevesebbet, mint októberben kellett volna.

Egyedül sertéscombot nem talált olcsóbbat, azért ma 1439 forintot kértek, míg októberben hússzal kevesebbet.

A napraforgó-étolajról nem tett említést, az 2021 októberében literenként 713 forintba került.

„Szóval ennyit a nagy árstopról. Orbán előre megy. Árakban. Időben hátra.

Köszönjük a hatalmas segítséget így a Fidesz-kormány utolsó két hónapjára. Áprilistól az új nemzeti egységkormány minden alapvető élelmiszer áfáját csökkenteni fogja, garantálva azt is, hogy a kedvezmény ne az áruházak, hanem a vásárlók pénztárcáját gyarapítsa!”

– közölte a Jobbik elnöke.

via: Magyar Hang


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: