Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Azt hiszem jó tanulópénz volt az elmúlt 12 év. És megértették.

Sokfelöl jöttek az ellenzéki pártok. Különböző politikai kultúrából, különböző hagyományokkal és ne kerüljük meg különböző szervezeti érdekekkel. Hiszen a politika már csak ilyen.

Ma azonban fellélegezhet mindenki akit mindez nem érdekel, csupán a kormányváltás. Ugyanis az ellenzék jelesre vizsgázott az utolsó vizsgán.

Már az előválasztás is hatalmas lépés volt. Ugyanis mindenki tudta, nincs mód arra, hogy feloldják az az ellentétet, hogy Orbán jelöltjével szemben csak egy kihívó legyen. de megoldották. Rájöttek, hogy a pártok bizosan nem fognak tudni megállapodni abban hogy ki a leglakalmasabb jelölt, hiszen természetesen mindenki a saját jelöltjét tartja a legalkalmasabbnak.

Rábízták hát a választókra a döntést, ami nem várt végeredménnyel zárult.

Ugyanis MZP győzlmére nem sokan fogadtak volna. Mégis a választók bölcsessége ezt az utat jelölte ki az ellenzéknek. Mérkőzzön meg Orbánnal egy vidéki, jobboldali nagycsaládos.

A viharfelhők azonban hamar feltűntek. Hiszena  győzelem után MZP a saját támogatottsága alapján egy saját frakciót akart a pártoktól. És ez megint egy olyan vita amiben egyszerre mindenkinek és senkinek nincs igaza.

MZP saját jogon bejutna a parlamentbe? Valószínüleg igen. Aspirálhatna egy frakcióra? Valószínüleg igen. Azonban a pártok korábban már megállapodtak a játékszabályokban amelyeket MZP is elfogadott.

Minden párt lemondott szinte mindenről a közös győzelem érdekében, mert belátták, konszenzus kell.

És ma úgy tűnik feloldódott az utolsó konfliktus is. Ugyanis Márki-Zay államférfiként viselkedett és jelesre vizsgázott az utolsó vizsgán.

Ugyanis bejelentette, hogy hajlandó lemondani a saját frakció utáni igényéről az ellenzéki egység érdekében. Ez pedig hatalmas teljesítmény.

Kimondhatjuk tehát hogy az ellenzék végérvényesen maga mögött tudta hagyni a közös cél – Orbán Viktor leváltása érdekében – az összes egyéni érdekét.

Ez pedig komoly fegyvertény, ugyanis az utolsó nagy akadály is elhárult a kormányváltás előtt. Nagyvonalúság és belátás ez váltotta fel a vitákat az ellenzéki oldalon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: