Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Telex információi szerint szombat hajnalban holtan találták egy olaszországi klubban Homonnay Gergely írót, közéleti aktivistát.

A portál információi szerint az 46 éves író holttestét a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában találták meg.

Bűncselekményre utaló nyom nem merült fel, de a rendőrség a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt eljárást folytat.

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat.

Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, de írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n – írja róla a Wikipédia.

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, a neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Homonnay Gergely a Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021. szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elitélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltségek megfizetésére kötelezték. Az utóbbi időben Rómban élt.

via Telex


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: