Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Döbbenetes évet hagyunk magunk mögött.

2021-ben a Fidesz végleg letépte magáról a demokratikus álarcot. Orbán és társai már nem törődnek semmilyen látszattal.

Érzik a bukás veszélyét, ezért lapátolják ki fideszes magánalapítványokba az ország több ezermilliárdos vagyonát.

Ezért betonozzák be az embereiket a különböző stratégiai pozíciókba. Ezért neveznek ki egy miniszternek is alkalmatlan fideszes kádert megalázó kapkodással köztársasági elnöknek.

Pár hónap múlva kiderülhet, hogy a fideszes kétharmadot bűnözők tartották fenn, hiszen több képviselőjük is a bíróságról vagy a rendőrségről jár be a Parlamentbe szavazni!

De Orbánnak már Simonka, Boldog és Völner korrupciós bukása sem számít, ő már csak a hatalomba kapaszkodik remegve, nem törődve sem az országgal, sem pedig az emberekkel.

Orbánt és a Fideszt nem érdekli a félrekezelt járvány, nem érdekli a csaknem 40 ezer halálos áldozat, és nem törődnek a munka nélkül maradt tízezrekkel sem.

Ők csak lopni akarnak és azt, hogy mindezt megúszhassák. Ezért vásároltak használhatatlan lélegeztetőgépeket, ezért hagyták tönkremenni a teszteket, ezért tart most itt ez az ország.

Az üzletekben brutális drágaság tombol, soha nem volt ilyen gyenge a forint, miközben a Fidesz-kormány még mindig Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedi be az emberektől, és még a legkisebb fizetést, a minimálbért is megadóztatja!

2010 óta

Orbánék több mint harmincféle új adót tettek az emberek nyakába: emelték a jövedéki adót, adót vetettek ki a cafetériára, bevezették a sárgacsekk-adót, emelték a munkavállalói adót, ránk szabadították a telekommunikációs adót – és még hosszan sorolhatnánk

A Fidesz szinte rárobbantotta a szegénységet az országra: a TÁRKI idei felmérése szerint uniós szinten a magyarok háromnegyede szegénynek számít! Olyanok élnek dolgozói szegénységben, akik naponta bemennek a munkahelyükre dolgozni!

Olyan idősek nélkülöznek, akik végig gürcölték az életüket!

Orbánék is látják, hogy több pénz kellene az embereknek, ezért osztogatnak most hitelből. Átlátszó kapkodás ez, hiszen a Fidesz 11 évig nem csinált semmit, tétlenül nézték az alacsony fizetéseket, és szó nélkül adták a megalázóan kevés nyugdíjat.

A választás előtt kiszórt mostani egyszeri juttatások azonban ilyen árak mellett hamar elfogynak! Utána pedig mi lesz? Marad a drágaság, a Fidesz által felvett kölcsönök adóssága és a nélkülözés!

Szerencsére még erre a katasztrofális helyzetre is van megoldás. Úgy hívják: kormányváltás.

Az MSZP-nek konkrét és világos programja van arra, miként lehet mindenkinek biztos megélhetést teremteni!

Több pénz kell az embereknek – és nem csak a választások előtt, hanem az év minden napján! Ezért akarjuk a duplájára emelni a családi pótlékot. Ezért akarjuk adómentessé tenni a minimálbért, és sávosan csökkenteni mindenkinek az adóját, aki a mediánbér, vagyis 330 ezer forint alatt keres.

Ezért akarjuk beleszámítani a nyugdíjemelésbe a fizetések emelkedését is, és kezdeményezzük, hogy a nyugdíjminimum legalább 70 ezer forint legyen!
Ezért akarjuk, hogy az alapvető élelmiszerek áfája a jelenlegi 27 százalék helyett csak 5 százalék legyen!

Ezért akarjuk, hogy az álláskeresési támogatás összege legalább havi 100 ezer forint legyen és legalább 9 hónapig folyósítsák!

Az esély itt van előttünk. A sikeres előválasztás megteremtette a kormányváltás lehetőségét: a pártok összefogásával mindenhol egyetlen valódi ellenzéki jelölt áll majd szemben a Fidesz jelöltjével.

Mi készen állunk arra, egységben teremtsünk egy jobb országot. Ehhez már csak az Ön szavazatára van szükség.

Kérem, álljon mellénk – közös jövőnkért!
Boldog új évet, Magyarország!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: