Orbán Viktor, 2020. 06. 12. - Fotó: O.V. közösségi oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Megtalálta a hangját a Magyar Szocialista Párt.

Korrupt képviselők tartják fenn Orbán kétharmadát – kezdi közleményét az MSZP.

A baloldali párt szerint Boldognak, Simonkának és Völnernek le kell mondania mandátumáról!

Orbán Viktor annyira remeg a hatalomért, hogy az sem zavarja, ha bűnözőknek kell biztosítaniuk számára a kétharmadot, így nem meglepő, hogy az Orbán-kormány miatt Magyarország – Románia és Bulgária mellett – immár a legkorruptabb állam az Európai Unióban.

A fideszes képviselők felváltva járnak a bíróságra és a Parlamentbe, de ez mégsem zavarja az Országgyűlés tekintélyének védelmét mindig szem előtt tartó, a legfőbb erkölcscsősz szerepét betöltő Kövér Lászlót sem.

Simonka György már a vádlottak padján ül legalább 1,4 milliárdos bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és vesztegetés gyanúja miatt, de még így is elérte, hogy párttársai úgy módosítsák a jogszabályokat, hogy ő maga megúszhassa 410 millió forintnyi szabálytalanul felhasznált támogatás visszafizetését.

Szintén a kétharmadot biztosítja Boldog István, akit hivatali vesztegetés elfogadása és uniós pályázatok befolyásolásával vádolnak, sőt, képmutató módon még ezek után is tájékoztatókat tart a TOP-os pályázatokról.

Hozzájuk csatlakozott Orbán Viktor “régi harcostársa”, Völner Pál, akivel – minden valószínűség szerint – nem a korrupció ellen küzdöttek közösen, mivel a bukott államtitkár vélhetően minisztériumokat átívelő korrupciós hálózatot tartott fenn.

Simonka, Boldog és Völner azonban Orbán Viktor kegyelméből, a Parlament és az egész ország szégyenére, még mindig a Fidesz országgyűlési képviselői lehetnek.

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: