Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Valahogy Orbánról egy Móricka vicc jut már csak eszébe Budapest főpolgármesterének.

Nem vicc, de mégiscsak mulatságos az, ahogyan Orbán foggal-körömmel ragaszkodik a hatalmához és valahogy mindig kieszel valamit az ellen a város ellen, ami sosem fogadta be ezt a vidéki fiút.

„Orbánék úgy viselkednek, mint Móricka, mindig ugyanaz jut eszükbe: ha megszorítás, akkor Budapest”

– írja a főpolgármester közösségi oldalá.

Karácsony a kormány 755 milliárd forintos megszorítására reagált közösségi oldalán.

A főpolgármester azt bírálja, hogy az Egészséges Budapest Program forrásaiból is vesznek el, több mint 13 milliárd forintot.

„Ez, minden túlzás nélkül, élet-halál kérdése. Mert ez a program, amiért megharcoltunk a kormánnyal már az önkormányzati választás után, emberéleteket ment. Mert ez a program a várólisták csökkentését, megszüntetését jelenti, olyan szűrőprogramokat jelent, amelyekkel időben lehet diagnosztizálni rákos megbetegedéseket, és jól tudjuk, az időben megszülető eredmény magát az életet jelentheti sokaknak” – véli Karácsony.

Mint kifejti: megküzdöttek a kormánnyal a budapesti egészségügy fejlesztésének forrásaiért két éve és idén is, „hogy tartsák a szavukat, és adják is oda, amiben megállapodtunk” és hozzáteszi: „jövőre akkor azért fogunk megküzdeni, hogy a kormányzati megszorításoknak ne a budapestiek egészsége lássa kárát.”

„A kormány megszorítócsomagja világos értékválasztás. Nem csak arról van szó, hogy tovább büntetik a budapestieket, de arról, hogy a sok felesleges és pazarló presztízsberuházást fontosabbnak tartják az egészségnél, az emberéletnél. Az a kormány, amelyik itt és most, járvány idején, az általa tovább rombolt egészségügyből von ki újabb forrásokat, az bűnt követ el” – áll a bejegyzésben.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: