Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Esélyt kell adni a magyar fiataloknak, a magyar dolgozóknak, a dolgozni akaró magyaroknak – jelentette ki az MSZP elnökhelyettese keddi online közvetített sajtótájékoztatóján.

Komjáthi Imre mindenkitől azt kérte, írják alá az erről szóló népszavazási kezdeményezéseiket.

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és Vajda Zoltán, az ellenzék közös képviselőjelöltje Budapesten, az Örs Vezér terén lévő aluljáróban lévő aláírásgyűjtő standnál tartottak sajtótájékoztatót.

Az MSZP elnökhelyettese azt mondta: céljuk, hogy harcoljanak az “esélytolvajok” ellen.

Úgy fogalmazott: “Orbán Viktor és bűntársai nemcsak az adófizetői forintokat lopják el, hanem az esélyt is ellopják a magyar emberektől”.

Elveszik az esélyt a vidéki magyar fiataloktól, hogy kollégiumban élhessenek. Mindezt azért, hogy “magyar földön”, kínai hitelből, kínai cégek, kínai dolgozókkal építsék meg a Fudan Egyetemet.

“Ezt akarjuk megakadályozni!” – mondta. Komjáthi Imre kitért arra is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “és talpnyalói” szerint úgy lehet motiválni az embereket, ha kevés idejük van álláskeresésre.

Az MSZP képviselője viszont a Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai nyomán is bírálta a kilenc hónapról három hónapra csökkentett álláskeresési járadékot.

Azt mondta: az adatok szerint tavaly 12 éves csúcsot döntött az álláskereséssel töltött idő, 14 hónap lett. Jelenleg is 94 ezer magyar keres állást több mint egy éve – mondta a politikus.

Vajda Zoltán ellenzéki képviselőjelölt hangsúlyozta: a “hatalom mindent megtett, hogy ellehetetlenítse a népszavazást”.

Ez az oka, hogy legalkalmatlanabb időpontban, hideg télen, a karácsonyi időszakban gyűjtik az aláírásokat – tette hozzá.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet: az emberek pontosan értik, miről szól a népszavazási aláírásgyűjtés, és értik annak politikai tartalmát is.

Értik, hogy az az egyike a három lépésnek: az első volt az ellenzéki előválasztás, a második a mostani népszavazáshoz kapcsolódó aláírásgyűjtés, a harmadik pedig tavasszal a kormányváltás lesz – közölte.

Vajda Zoltán elmondta: szerdán is várnak mindenkit az Örs vezér téri aluljáróban 9-től délig, hogy aláírásukkal támogassák a népszavazási kezdeményezést.

Karácsony Gergely főpolgármester júliusban jelentette be, hogy öt kérdésben népszavazást kezdeményez. A Kúria ezek közül december 8-án két kérdést, a Fudan egyetemre és a 270 napos álláskeresési járadékra vonatkozó népszavazási kezdeményezéseket hitelesített.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: