Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Elképesztő sebességgel terjed az omikron – írja a Life.hu. A mutánst idáig összesen a világ 89 országában azonosították. Az azonban továbbra is kérdéses, milyen mértékű veszélyt jelent az új variáns.

Egy azonban biztos, az omikron minden eddigi mutációnál gyorsabban terjed: az ENSZ szakosított szervezetének adatai szerint háromnaponta másfélszeresére nő a fertőzések száma azonban az országokban, ahol kimutatták.

A WHO is úgy látja, az omikron terjedési sebessége messze felülhaladja a deltáét, várhatóan rövidesen ez lesz a domináns változat.

Az Egészségügyi Világszervezet azonban továbbra sem tudja megmondani, hogyan lehetséges, hogy ennyire gyorsan terjed a variáns.

Az eddigi adatokból a szervezet szerint azonban kitűnik, hogy a mutáció azokban az országokban is gyorsan terjed, ahol magas az átoltottság, illetve többen már korábban átestek a fertőzésen.

“Továbbra is korlátozott adatok állnak rendelkezésre az omikron klinikai súlyosságát illetően.

További adatokra van szükség, hogy megismerjük a súlyossági jellemzőit és azt, hogyan befolyásolja a súlyosságot az oltás, illetve a korábbi védettség” – közölte a WHO sajtótájékoztatóján.

A WHO figyelmeztetett:

“Az Egyesült Királyságban és a Dél-afrikai Köztársaságban nő a kórházban ápoltak száma, és tekintettel a fertőzöttek számának gyors növekedésére, az egészségügyi rendszereket gyorsan túlterhelhetik”.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: