Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Reggel engem is mellbe vágott a 444 cikkében lévő közvélemény-kutatás. Több emberrel is beszélgetem erről napközben közvélemény-kutatókkal is és nem értettük.

De így estére Varga Áron posztja után kezdtem el nevetni, hogy tényleg mekkora kamu már ez.

Merthogy amin reggel rutinból átsiklottam, hogy teljes népességet mér elvileg a kutatás, és ott mondja teljes népességben 46 százalékra a Fideszt, hát az nem jön ki matekban.

Ez azt jelentené 3 millió 665 ezer beföldi szavazója van a Fidesznek. Ez picit sok.

2018-ban volt nekik 2 millió 600 ezer. Ami minden idők rekordja volt.

Persze lehetne olyan csoda, hogy azóta összeszedtek egymilliót, csak eddig nem látunk semmi erre utalót.

Az utolsó kutatások azt jelzik, nem nőtt a Fidesz tábor 2018 óta érdemben, néhány helyen kicsit alacsonyabb, néhány helyen kicsit magasabb, a teljes népességben 32-35 százalék között állt a Fidesz.

A mostani kutatás tehát azt jelentené, hogy az elmúlt hetekben szerzett a semmiből egymillió szavazót a Fidesz. Ez abszurd.

A „kutatás” másik vicces pontja, hogy 88 százalékos részvételt jelez, ami elképzelhetetlenól magas szám.

A kérdés már csupán két dolog, ki szórakozik, ilyen kamu spin doctorkodással? És hogy légyszi mielőtt leírunk valamit számoljunk már utána reális-e.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Ezeket olvasta?

Mindent feltesznek egy lapra Orbán ellen – Egy hetes tüntetéssorozat indul

A Tanítanék Mozgalom az Egységes Diákfronttal tüntetést szervez a bosszútörvény elfogadásának megakadályozása érdekében, közölték közleményben. A 24.hu szerint a Tanítanék Mozgalom a Kossuth téren tervez...

Ilyen katasztrófális állapotban van az egészségügy – tízezrek olvasták a kétségbeesett gyermeksebész üzenetét

163 gyermeket volt kénytelen egyetlen nap alatt ellátni a budapesti Szent János kórház gyermeksebészete. A budapesti Szent János Kórház gyermeksebészeti és gyermektraumatológiai ügyeleti szolgáltatásai Észak-...

Fontos változás az autósoknak: Megváltozik jövőre a gépjárműadó is

A gépjárműadót jelenleg két egyenlő részletben kell befizetni, március 15-ig és szeptember 15-ig. Azonban a 2024-es év jelentős változásokat hoz ezen szabályozásban. A magyar kormány...