Hadházy Ákos, Független országgyűlési képviselő - Fotó: Hadházy Ákos FB oldala
Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A ma nap legfontosabb híre, hogy az ügyészség feladta a titkolózást, és beismerte, hogy – amint a parlament kiadja a mentelmi jogát – hivatali vesztegetéssel gyanúsítaná meg Völner Pált, fideszes képviselőt, az Igazságügyi Minisztérium időközben lemondott államtitkárát.

Igaznak bizonyult, amit korábban több forrásból megtudtam, vagyis Völner kenőpénzt kaphatott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vezetőiért, hogy bizonyos szívességeket (feltehetően végrehajtói kinevezéseket) elintézzen.

Örülhetnénk ennek a fejleménynek, hiszen megbukott egy korrupt politikus (bár a parlamenti mandátumáról nem mondott le).

Csakhogy nagyon valószínű, hogy ő csak az a balek, akinek el kell vinnie a balhét.

Ne gondolja senki, hogy ezt az egész bűnszervezetet, ami Magyarországot teljesen átszövi, egy államtitkár és egy kari vezető találta ki és működtette!

Az egész rendszert csak úgy lehetett átalakítani, besorolni a NER-be, hogy abban mindenki benne volt: a minisztérium, a kormány és az összes fideszes és KDNP-s képviselő, akik megszavazták a folyamatosan, salátatörvényekben elrejtett módosítókat.

Bűnösök azok is, akik hetekig titkolni próbálta a történteket, hátha meg lehet úszni a botrányt.

A végrehajtásban (akárcsak a felszámolásban) hatalmas pénz van, nagyon komoly érdekek fűződnek ahhoz, hogy a megfelelő emberek a megfelelő időben és áron dobjanak piacra például értékes ingatlanokat.

Ha a végrehajtó kellően gátlástalan, elég egy kisebb követelés, és hipp-hopp, már meg is szabadít bárkit az értékes cégtől vagy ingatlantól, amit egy jól irányított árverésen máris a megfelelő ember kezébe juttat.

Valódi jogorvoslat nincs, felügyelet nincs. Mert ki ellenőrzi a végrehajtókat? A végrehajtói kar, amelynek vezetői maguk is végrehajtók, és most előzetesben ülnek vesztegetés gyanújával.

Ezen a 2022-es választások után sürgősen változtatni kell!

A jelenlegi végrehajtási rendszert fel kell számolni és helyette egy tisztességes, a jogszabályokat és az ügyfelek érdekeit (adós és hitelező egyaránt ügyfél, mindkettőnek vannak jogai!) mindenek előtt tartó végrehajtási rendszert kell felállítanunk.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: