Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda tájékoztatása szerint Orbán Viktor levelet írt a határon túli szavazóknak arról, hogy jövő tavasszal a magyar országgyűlési választáson éljenek a levélszavazatukkal.

Azt valószínűleg már nem írta bele a levélbe, hogy akár élve, akár holtan is küldhetnek szavazatot, pedig pontosan ez a helyzet a határon túli szavazatok szabályozásával.

Ha valaki regisztrál a választásra, akkor tíz éven át automatikusan kap levélszavazatot a címére, akkor is, ha időközben elhunyt.

Ezzel a levélszavazattal bárki élhet és szavazhat az elhunyt nevében, aki az adott címen lakik: az elhunyt hozzátartozói, de olyan is, aki nem is ismerte az elhunytat, csak már ő lakik az adott címen.

A Demokratikus Koalíció szerint gyomorforgató, hogy a Fidesz választási törvénye alapján akár határon túli elhunytak ezreinek a nevében is lehet szavazni a magyar országgyűlési választáson.

Ez a rendszer a csalásra épül, hiszen soha senki nem ellenőrzi, hogy azok, akik a magyar választáson levélben szavaztak a határon túlról, egyáltalán élnek-e még.

A DK szerint ez a magyar adófizetők elárulásával egyenlő, a 2022-es kormányváltás után pedig egyszer és mindenkorra el kell törölni ennek a lehetőségét!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: