Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szinte sokkolja hétről-hétre a magyar közéletet. Sokaknak még barátkozniuk kell szókimondó stílusával, na meg azzal, hogy folyamatosan jobboldali témákkal jön elő.

Az, hogy sikerül-e ezzel kiénekelnie a Fidesz szájából a sajtot, az kérdés. Jelenleg azonban az ellenzéki bázis egy emberként sorakozik fel mögötte még akkor is, ha furcsa bogár nekünk még ez a fiú. De hát mi akartunk valami újjat.

A 24.hu szemlézte Márki-Zay legutóbbi kijelentéseit, melyben a hódmezővásárhelyi polgármester arról beszét:

Nem fogadná el, ha a Fidesz győzne az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, mivel csalások sorozatára számít.

– Azt elfogadom, hogy ebben az országban nagyon sok Fideszre szavazó ember van, de azt nem fogadom el, hogy itt lehet lopni, karaktergyilkolni, hogy ukrán szavazókat hoznak be tömegével.

Hogyan lehetne ezt elfogadni? Nyilvánvalóan tisztességes ember nem fogja elfogadni a sorozatos választási csalásokat, a hazug, lejárató kampányt. Hogyan fogadnék el bármilyen választási eredményt legitimnek ilyen feltételek között?”

– válaszolta Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a választás eredményét, ha a kormányoldal nyerne.

Az index.hu-nak adott interjújában kifejtette, hogy ő az erőszakmentes ellenállásban hisz.

– Én mindig az erőszakmentességre helyeztem a hangsúlyt. Attól, mert valaki radikális, még nem erőszakos. Nekünk erőszaktól mentesen kell radikálisnak lennünk a bűnnel szemben. Ez az a keresztényi minta, amit mi követünk. Ehhez is kell tartanunk magunkat – mondta.

Megkérdezték tőle azt is, hogy elfogadna-e kampánytámogatást Mészáros Lőrinctől, aki Orbán Viktor miniszterelnök barátjaként egyszerű gázszerelőből vált az ország leggazdagabb emberévé.

– Hát ez még nem merült fel bennem őszintén szólva, de semmi nem akadályozza meg abban, hogy ő is átutaljon ötmillió forintot a számlánkra, nem fogom visszaküldeni neki. Ez engem egyáltalán nem fog megakadályozni abban, hogy a nála lévő állami vagyont, amelyhez esetleg igazságtalan módon jutott hozzá, azt a nemzet számára visszaszerezzük a kormányváltás után – jelentette ki.

Márki-Zay szerint idén kész lehet az ellenzéki program és szerinte a közös ellenzéki lista első öt helyére az ellenzéki előválasztás öt miniszterelnök-jelöltjének kéne szerepelnie az eredményük sorrendjében. Vagyis ő lenne a listavezető, utána pedig Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Fekete-Győr András neve lenne a szavazólapokon.


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: