Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára:

Orbán már megint sunnyog! – Tóth Bertalan társelnök reagálása Orbán Viktor nyilatkozatára

Azért beszél péntekenként a “közszolgálati” rádióban, hogy mellébeszèljen! Kezd ez rossz szokásává válni!

Mindenről beszélt, csak arról nem, hogy szociális és egészségügyi válság van, Magyarország vezeti a halálozási statisztikát!

Orbán Viktor egy szót sem szólt arról, hogy már több mint 35 ezer honfitársunkat elveszítettük. Annyit sem mondott, hogy „részvétem”, vagy hogy „sajnálom”.

Semmi együttérzés, semmi felelősségvállalás! Pedig egy éve ő maga mondta: „a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni.” Ha így van, Orbán és kormánya kudarcot vallottak!

A miniszterelnök a többi áldozatról sem beszélt. Azokról, akik az elhalasztott műtétek és az elhanyagolt megelőzés miatt kerültek kritikus helyzetbe.

Az ő sorsuk sem érdekli Orbán Viktort, meg sem említette őket. Orbán a brutális drágaságról is gyáván hallgatott.

A pénzünk napról napra kevesebbet ér a boltokban, soha nem volt ilyen drága a kenyér, soha nem volt ilyen gyenge a forint. Hatalmas államadósság, tönkretett forint, gyorsuló pénzromlás: ez Orbánék karácsonyi ajándéka!

Eközben tény, hogy Magyarországon szociális válság van.

Az öntömjénező pótcselekvések helyett ezért arra lenne szükség, hogy szociális, esélyteremtő fordulatot hajtsunk végre Magyarországon.

Erről beszélnek szakértők, szociológusok, ezt képviseli az MSZP és a Párbeszéd szövetsége is, és ebben ma már a demokrata választási szövetség pártjai között is egyetértés van.

Ezért van esély arra, hogy a kormányváltást követően gondoskodó államot építsünk, és megtegyük azokat az intézkedéseket, amelyek egyidejűleg segítik a fiatalok, idősek, a családok és a szociális támogatásra szorulók problémáinak megoldását.

Mindehhez azonban először kormányváltás kell. Látjuk, hogy a Fidesz nem tudja megvédeni az országot sem a járványtól, sem pedig a brutális drágaságtól, embertelen politikája érzéketlen a segítségre szoruló, cserbenhagyott csoportok gondjai iránt.

Orbánéknak bukniuk kell, hogy a lecsúszottak vagy a lecsúszás szélén állók tömegei is esélyt kapjanak a biztos megélhetésre, a jobb életre – közös jövőnkért, Magyarországért!


Segítsd a munkánkat! Megosztáshoz katints az alábbi Facebook emblémára: